Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, Vasario 16-oji – tai puiki proga pagerbti ir prisiminti tuos klaipėdiečius, kurie didžiąją dalį savo gyvenimo paskyrė vardan savo miesto ir jo gyventojų gerovės.

„Jau tampa gražia tradicija, kad Vasario 16-osios minėjimo iškilmių metu garbę pakelti Lietuvos vėliavą suteikiame Klaipėdai savo darbais nusipelniusiems asmenims, – sakė V. Grubliauskas. – Irena Ieva Žukienė net penkiasdešimt metų rūpinosi mažųjų klaipėdiečių sveikata. Visus tuos metus ji dirbo Klaipėdos vaikų ligoninėje ir tik prieš kelias dienas pasitraukė į užtarnautą poilsį. Neabejoju, kad šiandien Irenai Ievai Žukienei už jos nuoširdų darbą bei išsaugotą sveikatą dėkingi, nepabijosiu to pasakyti, tūkstančiai skirtingas kartas atstovaujančių miestiečių.“

Tradiciškai Vasario 16-ąją Klaipėdoje bus įteikti ir garbingi apdovanojimai – Klaipėdos miesto vėliavos – už reikšmingiausius praėjusių metų darbus. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegijos sprendimu šie apdovanojimai šiemet atiteks krepšinio klubui „Neptūnas“ ir bendrovei „Hidrostatyba“.

Klaipėdos „Neptūnas“ (vyr. treneris – Kazys Maksvytis) pernai pirmą kartą klubo istorijoje tapo Lietuvos krepšinio lygos vicečempionais bei iškovojo teisę žaisti prestižiniame Europos klubinių komandų turnyre Eurolygoje, kur savo kovingumu nustebino ne tik Lietuvos, bet ir užsienio krepšinio ekspertus.

Bendrovė „Hidrostatyba“ (valdybos pirmininkas – Jonas Dumašius) pagal su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pasirašytą sutartį buvo įsipareigojusi Pilies tilto kapitalinio remonto darbus užbaigti tik 2015-ųjų pabaigoje, tačiau tiltas buvo atidarytas jau praėjusių metų gruodžio 19 dieną.

Apdovanojimų už reikšmingiausius metų darbus ceremonija vyks Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimo „Švyturio“ arenoje metu. Renginio pradžia 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją