Visų pirma, moterys, prieš vesdamosi savo vyrus į šį filmą, perspėkite apie tai, kad jame bus vaizduojamos smurto scenos (kai kurie vyrai atrodė šokiruoti tuo, kuo domisi, t.y. skaito ir žiūri jų moterys.

Antra, neskaičius trilogijos pirmosios dalies (būtent pagal ją pastatytas filmas), į filmą geriau neiti, nes veiksmas, greita scenų kaita gali šiek tiek trikdyti.

Trečia, filmas nėra komedija, nors jame ir atrandame išties juokingų momentų. Tai – drama, tad nerekomenduoju eiti rimtų filmų nežiūrėjusiems asmenis (beje, filmas N-18; aš asmeniškai šito nekeisčiau).

Ketvirta, Dakota Johnson (Ana) – puikiai atrinkta aktorė. Šiek tiek nerangi, įraudusiais skruostais mergina, kuri filmo metu tampa vis drąsesnė. Emocijos labai tikroviškos, ypač priešpaskutinėje scenoje (kai yra plakama).
Jamie Dornan (Kristijanas) nelabai patiko. Matoma, kad pirminiame variante turėjo būti kitas aktorius. Veido išraiška viso filmo metu sudarė minkšto, šiek tiek įbauginto vyro vaizdą, kas visiškai neatitinka knygoje aprašomą personažą. Taigi, manau, skirtingai nei knygoje, filme dominuoja Ana.
Penkta, filmas tikrai neperžengs knygos. Skaitant yra perduodama daugiau emocijų. Nors filmas trunka apie dvi valandas, kai kurios scenos nepagrįstai sutrumpintos, kitos - ištęstos; kitų gerų atsisakyta.

Apskritai filmas patiko (tik dar kartą kartoju, neskaičius knygos, taip įdomu nebus).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Teiraujamės Jūsų – skaitėte tiek kalbų sukėlusią knygą „50 pilkų atspalvių“? Planuojate apsilankyti jos ekranizacijoje? Pasidalinkite, ką galvojate apie dėmesio susilaukusį kūrinį ir milžinišką jo populiarumą.

Kviečiame paatvirauti– ar romane aprašomos scenos Jums priimtinos, ką manote apie išviešinimą to, apie ką dviese kalbama tik už uždarų durų? Ar, jūsų manymu, ši knygą nepropaguoja moters sudaiktinimo, kaip diskutuojama užsienio žiniasklaidoje?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „50“. Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: