Tai labai paprastas, greitai bei lengvai pagaminamas, labai labai skanus ir burnoje tirpstantis skanėstas/gardėsis/desertas. Galimi įvairūs recepto pakeitimai ir patobulinimai. Lengvai pritaikomas prie kiekvieno žmogaus skonio.

INGREDIENTAI

plikyti sausainiai 250 g
pieniškas šokoladas 100 g
baltas šokoladas 100 g
vidutinio dydžio bananas

GAMINIMAS

1. Viską susmulkiname: bananą supjaustome griežinėliais, šokoladą sutrupiname (paruošiame tirpinimui), sausainius perpjauname pusiau.

2. Į kepimo formą (renkamės tokią, kokios norime arba turime) įtiesiame kepimo popierių (gali būti kepimo rankovė ar kas nors panašaus) ir išdėliojame perpjautus plikytus sausainėlius jų vidine puse į viršų, tam kad geriau „sukibtų“ su šokoladu.
3. Ant sausainių pilame dalį šokolado, stengiamės jį paskirstyti. Patogiausia jį palaipsniui pilti šaukštu.
4. Išdėliojame banano griežinėlius, supilame likusį šokoladą. Dedame į šaldytuvą porai valandų. Galima šaldyti ir šaldymo kameroje, tada palaikome apie 20-30 min. Taip pat šis desertas gali būti patiekiamas ir kaip vieno kąsnio pyragaitis.
Vieną perpjauto sausainio pusę patepame šokoladu, uždedame banano griežinėlį, vėl tepame šokoladą ir viską uždengiame kita sausainio puse. Taip pat šaldome.

SKANAUS!!!!!

Kaip jau sakiau, galimos įvairios recepto modifikacijos: galima naudoti kitokį šokoladą, pagardinti įvairiais džiovintais vaisiais ar riešutais, keisti ingredientų proporcijas ir t.t.

100 g tokio saldaus patiekalo turi apie 336 kcal.

Šarūnė B.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)