„Pradėti statyti planuojame šiemet, per kelis mėnesius. Darželis turėtų būti atidarytas metų pabaigoje, jame tilps apie 100-110 ikimokyklinio amžiaus vaikų. Mes Burbiškių rajone esame pastatę apie 153 butus „Burbiškių kalvų" ir 280 butų „Venecijos" projektuose. Kadangi vidutiniškai skaičiuojama, jog šeimai tenka 1,2 vaiko, tikimės, kad visame mūsų kvartale yra apie 360 vaikų. Ir darželiai čia opi problema – jų nėra", - BNS sakė bendrovės „Burbiškių alėjos" direktorius Laurynas Ginaitis.

Jo teigimu, bendrovė į 1,2 tūkst. kv. m ploto darželį investuos apie 800 tūkst. eurų (2,76 mln. litų).

„Stengsimės, kad darželis būtų kuo efektyvesnis, bet kol kas į tokias detales nesigilinome. Dabar yra padarytas projektas, bendras vaizdas, iki inžinerinių sprendimų nepriėjome. Dabar tik pradėjome visas derybas ir formalumus", - sakė L. Ginaitis.

Savivaldybė skelbia, kad svarstoma, jog 2 hektarų ploto sklype, kuris priklauso savivaldybei, investuotojų lėšomis būtų galima statyti ne tik darželį, bet ir 80 vietų pradinę mokyklą.

L.Ginaičio teigimu, kol kas apie tai kalbėti anksti.

„Yra tokia mintis apie pradinę mokyklą, sporto kompleksą", - patvirtino jis, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

Planuojama, kad Vilniaus savivaldybė taps viešosios įstaigos dalininke, suteiks verslininkams sklypą ir po statybų imsis darželio valdymo.

Darželis šioje teritorijoje būtų trečiasis Vilniuje, pastatytas jau nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)