Tešlai:

Varškė – 150 g
Cukrus – 75 g
Kiaušinis – 1 vienetas.
Druska – žiupsnelis.
Augalinis aliejus – 6 valgomieji šaukštai
Vanilinis cukrus – 1 pakelis.
Miltai – 250 gramų.
Kepimo milteliai – 1 pakelis

Įdarui:

Obuoliai – 3 vienetai.
Cukrus – 100 gramų.
Cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis.
Pabarstymui:
Aguonos – 1 valgomasis šaukštas

Paruošimo būdas:

1. Tešla: Varškę ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų, vanilinį cukrų ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkykite tešlą, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 20 min.

2. Padalinkite tešlą į dvi dalis.

3. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 24 centimetrų skersmens ir 5 milimetrų storio lakštą. Supjaustykite jį į 8 dalis.

4. Kiekviename trikampyje padarykite tris pjūvius. Platesniame krašte įdėkite obuolių skilteles, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

5. Siauru trikampio galu apvyniokite platųjį galą, sulenktą kampą pakiškite po voko apačia.

6. Sudėkite vokelius ant kepimo skardos ir sutepkite juos mišiniu: 1 kiaušinio trynys, 1 valgomasis šaukštas pieno, pabarstykite aguonomis.

7. Kepkite orkaitėje 180°С temperatūroje, kol bandelės taps gražios auksinės spalvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)