Ekspoziciją papildys nuotraukos, fiksuojančios tapybos kursų suaugusiesiems dalyvių kūrybos procesą.

Tapybos kursų pradžia buvo 2009 m. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro inicijuoto projekto metu surengtas tapybos seminaras. Nuo to laiko daugelis kursų lankytojų nebegali įsivaizduoti savo gyvenimo be kūrybos.

Vadovaujami menininkės, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto doc. Irmos Lešinskaitės, jie ir toliau gilinasi į plastinės paveikslo struktūros suvokimą, aptaria ir analizuoja skirtingų laikotarpių dailininkų kūrinius, siekia perprasti įvairių dailės žanrų (peizažo, natiurmorto, portreto) kompozicijos ypatumus, susipažįsta su pagrindiniais tapybos meninių išraiškos priemonių naudojimo būdais.

Kursuose, skirtuose pradedantiesiems tapyti ir jau pažengusiems bei susipažinusiems su tapybos pagrindais, ypač skatinama individuali dalyvių kūrybinė raiška.

Tradiciškai po kursų pristatomos grupinės tapybos darbų parodos, du kursų dalyviai – Romualdas Ozgirdas ir Artūras Jonikas – jau yra surengę ir personalines savo darbų parodas. 

Suvienyti pomėgio, kursų dalyviai tapo kūrybine bendruomene, susitinkančia net vasarą – jau buvo surengti du vasaros plenerai Pervalkoje bei Tauragės rajone.

Šiemetinėje parodoje „Art Mix 2015“ savo darbus pristatys Aliona Baklanova, Margarita Baklanova, Valerijus Perepiolkinas, Nadežda Gorbačiova, Taida Tiriūnė, Birutė Jatkauskienė, Vida Ivaškevičienė (Lietuva, Norvegija), Artūras Jonikas (Lietuva, Didžioji Britanija), Rūta Paškevičiūtė (Kaunas), Romualdas Ozgirdas (Tauragė), Gražina Pocienė, Birutė Godonavičienė, Danutė Dukienė, Raimonda Baltuonienė, Zina Markevičienė, Aurelija Kucevičiūtė, Julija Vasilevskytė, Rima Noreikienė, Birutė Zlatkuvienė (Palanga), Erika Grikšienė, Kristina Jakovleva, Salomėja Rutkienė (Kretinga).

Tapybos darbų paroda „Art Mix 2015“ KKKC Meno kiemo languose veiks iki kovo 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją