A. Sereikaitė startavo ketvirtajame ketvirtfinalio čiuožime. Dėl dviejų kelialapių į kitą etapą ji kovojo su labai pajėgiomis varžovėmis – dukart pasaulio 500 m rungties čempione kine Kexin Fan, 1500 m rungtyje sidabrą iškovojusia Do Hee Noh iš Pietų Korėjos bei kanadiete Audrey Phaneuf.

Nuo pat starto lydere tapo K. Fan, o A. Sereikaitė visą distanciją jai neleido toli atitrūkti. Šios dvi sportininkės gana užtikrintai ir pateko į pusfinalį. K. Fan finišavo per 43,446 sek., o lietuvė užfiksavo 43.,579 sek. laiką vos 0,019 sek. atsiliko nuo pernai Monrealyje (Kanada) pasiekto asmeninio rekordo (43.560).

Deja, pirmasis pusfinalio čiuožimas lietuvei nebuvo toks sėkmingas. Nors po starto ji vėl čiuožė paskui K. Fan, bet tiesiojoje ją aplenkė kinė Yang Liu. Lietuvė kitame posūkyje susidūrė su kine ir abi sportininkės prarado greitį. Jas abi aplenkė kita Kinijos sportininkė Yue Lin, o A. Sereikaitė paskutiniame posūkyje galiausiai neišsilaikė ant kojų ir griuvo.

Lietuvė finišo liniją kirto penkta, o netrukus iš teisėjų sulaukė ir diskvalifikacijos.

Primename, kad prieš dvi savaites Olandijoje vykusiame Europos čempionate A. Sereikaitė pirmą kartą karjeroje iškovojo bronzos medalį 1000 m rungtyje, o šeštadienį Vokietijoje iškovojo istorinį bronzos medalį 1500 m rungtyje. Kitą savaitę A. Sereikaitės laukia startai Ispanijoje vykstančioje žiemos Universiadoje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!