Moterų 7,5 km sprinto varžybose puikų greitį parodė N. Kočergina, kuri net ir sukusi keturis baudos ratus sugebėjo užimti 55 vietą. Pagal greitį trasoje N. Kočergina buvo net 26-a, už nugaros palikusi šio sezono pasaulio taurės etapų prizininkes rusę Jekateriną Glazyriną, norvegę Fanny Welle-Strand Horn bei prieš savaitę Europos čempionate triumfavusią rumunę Luminitą Piscoran.

„Su keturiais baudos ratais labai sunku patekti į Top-60, bet šį kartą tą padaryti buvo lengviau, nebūsiu vienintelė, kuri su tiek baudų sprinte startuos persekiojime. Iki pasaulio taurės taškų man jau daug kartų pritrūko vieno taiklaus šūvio, o tai yra labai apmaudu, – pasakojo N. Kočergina. – Geras šaudymas priklauso nuo gebėjimo susikoncentruoti šaudykloje ir gebėjimo atpalaiduoti raumenis, o tą padaryti šiandien buvo sudėtinga.“

Po pirmo šaudymo N. Kočergina buvo 68-a, po antro – 66-a. Kita varžybose dalyvavusi Lietuvos atstovė Marija Kaznačenko taip pat suko keturis baudos ratus bei užėmė 83 vietą tarp 85 startavusių sportininkių.

„Greitis ir praėjusį sezoną buvo neblogas, bet šiemet dar labiau pagerėjo. Manau, jog mano organizmui buvo teisingai parinkta pasiruošimo metodika“, – puikios fizinės formos atsiradimo priežastis įvardijo N. Kočergina.

Sprinto varžybų nugalėtoja tapo pirmą asmeninę pergalę karjeroje iškovojusi vokietė Laura Dahlmeier. Be klaidų šaudžiusi sportininkė viena sekunde aplenkė taip pat nė vieno baudos rato nesukusią tautietę Franziską Hildebrand. Bronzą iškovojo namų trasoje lenktyniavusi čekė Veronika Vitkova (vienas baudos ratas), kuri nugalėtojai pralaimėjo 13,9 sek.

N. Kočergina trasoje sugaišo 2 min. 35,3 sek. daugiau nei L. Dahlmeier, o M. Kaznačenko nuo nugalėtojos atsiliko 5 min. 15,6 sek. Nuo pirmųjų įskaitinių taškų šiame sezone N. Kočerginą skyrė 48,5 sek.

Vyrų sprinto varžybose T. Kaukėnas suko vos vieną baudos ratą bei pasiekė naują sezono rekordą – užėmė 46 vietą. 40-oje vietoje likęs ir vieną įskaitinį tašką pelnęs rusas Maksimas Cvetkovas už lietuvį buvo greitesnis 15,9 sek. Beje, po antro šaudymo Lietuvos biatlonininkas dar buvo 39-as, tačiau per paskutinį distancijos ratą į priekį praleido septynis varžovus.

Taikliai šaudė bei vieną baudos ratą suko ir Karolis Dombrovskis, tačiau jis liko už geriausiųjų 60-uko ribos – 62-as. Nuo patekimo į persekiojimą lietuvį skyrė vos 3,7 sek.

Varžybų nugalėtoju tapo Slovėnijai atstovaujantis kroatas Jakovas Fakas, 12,8 sek. aplenkęs vokietį Simoną Schemppą ir 26 sek. – prancūzą Jeaną Guillaume Beatrix. Visi trys prizininkai šaudė be klaidų. T. Kaukėnas nugalėtojui pralaimėjo 1 min. 59 sek., o K. Dombrovskis – 2 min. 35,6 sek.

Varžybose dalyvavo 94 biatlonininkai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)