Pažvelgiu į kitus automobilius. Juose sėdi laimingi žmonės: kalbasi ir šypsosi vieni kitiems, aptarinėja kasdienius reikalus. Ar jie žino, kokie jie laimingi šiandien, dabar, šią minutę? Ar aš kada nors galvojau, kokia aš buvau laiminga net tą akimirką, kai dega raudona šviesa, kokia laimė yra turėti su kuo pasikalbėti. Pasikalbėti bet kada, kada tik jauti poreikį išsakyti savo mintis, ko nors paklausti ir gauti atsakymą.

Pajudam. Automobilių eilė. Metalinės dėžutės slenka viena už kitos. Vienos į dešinę, kitos į kairę. Visi turi savo kelionės tikslus. Mano tikslas – miesto pakraštys, darbo aikštelė. Šiandien man į darbą nereikia. Tačiau aš sugalvojau tikslą, žinau, ką darysiu, svarbu nebūti namuose. Namuose reikia būti stipriai, reikia nuteikti namiškius, kad viskas gerai. Reikia parodyti saviems, kad viskas bus gerai, kad aš žinau, kad viskas bus gerai, žinau kaip gyvensime toliau.

Viena galimybė pabėgti nuo viso šito – sėsti į automobilį ir išvažiuoti. Kai esi mašinoje ir vairuoji, esi viena, muzika gali užmušti visas mintis, gali pykti ir niekam nereikia parodyti, kad žinai, ką darai, gali verkti ir niekam nereikės aiškintis, kodėl tau sunku. Visą kelią seki raudonas mašinų šviesas, posūkio signalus... Ši šviesų simfonija užburia: stabdom, greitėjam, vėl stabdom, čia posūkis, čia kitas... Reklama. Reklama beprotišku garsu. Nekenčiu reklamos: jose visi laimingi, jiems tik ko nors trūksta iki visiško pilnatvės jausmo, kokio nors bedvasio daikto ar drabužio. Kam žmonėms reikia tiek daiktų? Daiktai kaip nesančių jausmų pakaitalai, nieko nejauti – nusipirk tai, ką reklamuojam – būsi laimingas. Išjungiu garsą. Nereikia man naujų apatinių drabužių, neisiu į indų restoraną – nėra su kuo.

Kai pasaka baigiasi, pabaiga visada būna standartinė: ir jie gyveno ilgai ir laimingai. Ar pagalvojot, kad žodis „ilgai“ turi savo trukmę? O jei jie gyveno ilgai ir laimingai ir po to žadėjo mirti kartu, o po dvidešimt metų išėjo vienas ir paliko kitą? Taip staiga, be pasiruošimo. Buvo ir nėra. Tartum paėmė kažkas ir padalino tave per pusę. Tavo pusės nėra, nėra su kuo pasitarti, su kuo pasikalbėti, su kuo pasijuokti. Anksčiau diskusijas kėlę dalykai dabar nesvarbūs, nėra su kuo jų aptarti, niekas neišsakys savo minčių, nepaguos ir nepajuokaus.

Laikas gydo žaizdas, laikas žiaurus: jis bėga labai greitai, kai esi laimingas, ir moka slinkti, kai tau sunku. Sako, jei sunku išgyventi metus, padalink metus į mėnesius, jei sunku ištverti mėnesį – padalink į dienas, jei negali išbūti dienos – išgyvenk ją po vieną minutę, minutę išgyventi lengva. Kai važiuoji, minutės bėga viena po kitos. Aš žudau minutes, vieną po kitos ir kelias iš karto, svarbu, kad pasibaigtų reklama. Jungiam garsą, spaudžiam – žudom minutes. Gyvenimas tęsiasi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tikriausiai kiekvienas žino tą jausmą, kai širdis tarsi subyra į šipulius – mylimas žmogus taria „sudie“. Vienas tai daro trenkdamas durimis, kitas – žodžius vyniodamas į vatą, o būna ir tokių, kurie atsitveria tylos siena neva taip visiems lengviau.

Vis dėlto, ne veltui sakoma, kad laikas gydo žaizdas, o kartais – ir atveda į protą. Atsisukus atgal pagalvoji, kad mylimasis ar mylimoji padarė savotišką paslaugą – juk dabar geriau.

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki meilės šventės – Valentino dienos – prašome Jūsų padėti tiems, kurie išgyvena širdies sopulį, ir pasidalinti savo patirtimi, kad išsiskyrimas ne visada sugniuždo, o meilės pabaiga drąsiai gali tapti naujų jausmų pradžia.

Konkurse dalyvauti galite iki vasario 14 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 16 d. iki vasario 14 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. vasario 17 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – knyga „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.