Šeštadienį rinktinė žais su varžybų šeimininke Turkija, o sekmadienį jų varžovais bus Baltarusijos vandeniai.

Rinktinės pagrindą sudaro Vilniaus ir Kauno auklėtiniai. Taipogi rinktinę sustiprino užsienyje žaidžiantys vandensvydininkai. Tai rinktinės lyderis Janas Bakulo, žaidžiantis Lenkijoje, Rimantas Jakutis (Ispanija), Linas Liūdžius (Anglija) ir vartininkas Vitalijus Bogdanovičius (dirbantis Jungtiniuose Arabų Emiratuose).

Rinktinėje žais veteranai kauniečiai Egidijus Sutkus, Darius Džiugas, Norvydas Zapustas ir Andrejus Pometka iš Vilniaus, Vilniaus sporto centro jaunimas Mantas Pelakauskas, Dominykas Brekys, Antonas Sugoniakas, Julius Goštautas. Jauniausias komandos narys Marius Jakimčikas.

Pogrupis labai stiprus ir varžovai tituluoti, tad rinktinei bus sunku kautis su profesionaliais sportininkais, kurių treniruočių sąlygos yra geros.

Tuo metu Lietuvoje rinktinės pagrindą sudarantys vilniečiai, treniruotis gali tik vėlai vakare, o baseinų trūkumas šalyje neleidžia kelti šios olimpinės sporto šakos masiškumo. Tačiau Lietuvos rinktinė nusiteikusi kovingai ir taškų varžovams nedovanos. Antras Europos čempionato turas vyks spalio 9-11 dienomis, o kur - spręs burtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)