Kaip rodo K. Glavecko Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateikta deklaracija, pernai jis su sutuoktine ne tik išlaidavo, bet ir nemažai uždirbo. Kai kurių sandorių sumos tokios, apie kokias eiliniams mirtingiesiems belieka pasvajoti.

Apsipirko iš peties

Įspūdingų sandorių seriją K. Glaveckas su R. Rutkelyte pradėjo pernai gegužę. Tada iš bendrovės „Atelier ir ko“ įsigyta nekilnojamojo turto (NT) už 610 tūkst. litų (beveik 176,67 tūkst. eurų).

Spalį Seimo narys su sutuoktine įvykdė didžiausią sandorį – iš neįvardinto fizinio asmens įsigijo negyvenamąsias patalpas už beveik 1,96 mln. Lt (567,15 tūkst. eurų).

Dar vieną įspūdingą sandorį – 200 tūkst. eurų (690,56 tūkst. Lt) neįvardintam užsienio fiziniam ar juridiniam asmeniui – pernai gruodį atliko R. Rutkelytė. Šis sandoris K. Glavecko VTEK pateiktoje deklaracijoje apibūdinamas vienu žodžiu – „rankpinigiai“.

Bendra šių trijų sandorių vertė – beveik 3,26 mln. litų arba 0,94 mln. eurų.

Ir pardavė nekukliai

Ne ką prasčiau atrodo ir K. Glavecko su R. Rutkelyte pernai atlikti pardavimo sandoriai.

Pernai gegužę pradėtas tris mėnesius trukęs K. Glaveckui priklausiusio nekilnojamojo turto pardavimo sandoris. Už pirkinį neįvardintas fizinis asmuo Seimo nariui sumokėjo 1,55 mln. Lt (beveik 449 tūkst. eurų).

Spalį R. Rutkelytė pardavė žemės sklypą. Tiesa, už palyginti kuklią 60 tūkst. Lt (17,377 tūkst. eurų) sumą. Kur kas didesnį sandorį buvusi Seimo narė įvykdė rugsėjį – tada ji žemės sklypą, gyvenamąjį namą ir kitus jai priklausiusius statinius pardavė už 975 tūkst. Lt (282,38 tūkst. eurų).

O kur dėti pinigus?

K. Glaveckas nelinkęs daugžodžiauti apie savo pirkinius.

„Pardaviau savo tėvų namą – savo namą, kur gyvenau. Tuos pinigus gavome, dalį investavome į nekilnojamąjį turtą. Pardavėme namą su viskuo už 1,55 mln. Lt. Ir dalį investavome. Kitos investicijos – žmonos“, - DELFI teigė Seimo narys.

Pasak jo, įgytą nekilnojamąjį turtą ketinama nuomoti. „Tas turtas, kurį žmona turi – jinai jį nuomoja. Verslo turtas. Pardavėme namą – tai pinigus kur dėsi? Nieko stebuklingo“, - sakė K. Glaveckas.

Seimo nario VTEK pateiktos deklaracijos duomenimis, šeima įvairiems verslams nuomoja daugybę patalpų. Bendrovei „Keturi kambariai“ spalį išnuomotos patalpos Vilniaus širdyje, Didžioji g. 6, R. Rutkelytė nuo 2007 m. nuomoja patalpas „Gintarinės vaistinės“ tinklą valdančiai bendrovei „Gintarinė grupė“ – ir tai tik dalis ilgo sutuoktinių nuomininkų sąrašo.

Valstybinės mokesčių inspekcijos skelbiamais duomenimis, K. Glvavecko ir R. Rutkelytės turtas, deklaruotas už 2013 metus, buvo vertas 13,636 mln. Lt arba beveik 3,95 mln. eurų. Palyginti su deklaracija už 2012 metus, šeimos turtas per metus išaugo beveik puse milijono litų.