Savo namuose numačiusiems remonto darbus ir norintiems susikurti ilgalaikį ir originalų namų interjerą specialistai pataria pasitelkti savo fantaziją bei naujausias tendencijas pritaikyti pagal savo temperamentą.

Apie interjero dekoravimo tendencijas, kurios šiais metais bus vyraujančios bei kaip jas praktiškai pritaikyti savo namuose pasakoja internetinės namų tekstilės ir dekoro parduotuvės „Fėjos namai“ vadovė Svajūnė Sabaliauskaitė, neseniai parkeliavusi iš Paryžiuje vykusios tarptautinės namų tekstilės ir dekoro parodos "Maison & Objet".

Daugiafunkcinis dizainas

Naujausia šių metų tendencija – praktiški baldai, kurie turi daugiau nei vieną funkciją. Komfortiški ir kompaktiški daugiafunkciniai baldai atliks ne tik praktinę paskirtį bet ir skoningai papuoš tiek erdvias tiek ir mažas patalpas.

Daugiafunkciniai baldai, kaip kelias funkcijas atliekantis fotelis, nedidelė, ryški sofa ar lengvai išardomas ir iš naujo sudedamas minkštų, mažų kėdžių rinkinys, iš kurio galima dėlioti įvairias geometrines variacijas ne tik kompaktiškai pritaikomi interjere, bet ir optimizuoja erdvės panaudojimą.

Geometrijos ataka

Viena didžiausių šių metų naujienų namų dekoravime - geometrinis dizainas. Geometriniai raštai, spintų bei spintelių linkiai ir įvairios variacijos namams suteikia šiuolaikiškumo ir unikalumo. 

„Tapetuodami ar dažydami, ant sienų drąsiai naudokite spalvas ir įvairias geometrines detales. Jei savo interjere esate numatę skoningai įkomponuoti kilimą -surizikuokite ir vietoj vienspalvio kilimo, išsirinkite spalvingą ir išmargintą įvairiausiomis linkėmis. Šią naujovę pamėgti galima net nemėgstant matematikos ir geometrijos“, - patarimais dalinasi S. Sabaliauskaitė.

Sumaišytos kultūros

Maišant tam tikras detales iš skirtingų kitų kultūrų, visada atrandama kažkas naujo bei savito. Persitvarkant savo namus galima drąsiai maišyti įvairių kultūrų raštus ir audinius. Žaidžiant su spalvomis, raštais ir audiniais bei darant netradicinius interjero dekoravimo sprendimus, namai gali įgauti netikėtų atspalvių, kurie džiugins kiekvieną kartą į juos sugrįžus.

Draugiški aplinkai

Visame pasaulyje šiuo metu iškeliama ekologiško gyvenimo svarba. Nuo aktualių tendencijų neatsiliekama ir interjero dekoravime. Naujausiose šių metų tendencijose prioritetas teikiamas draugiškiems aplinkai audiniams, kurie buvo pagaminti nežalojant gamtos.

Perdirbimas

Pasiryžus į namus įnešti naujovių ir juos modeliuoti renkantis netradicinius sprendimus, galima perdirbti kai kuriuos senus baldus, taip jiems suteikiant naują įvaizdį. Taip sutaupoma ne tik finansinių bet ir gamtos resursų, o namai gali įgauti naują, unikalų bei originalų įvaizdį.

Natūralios ir švelnios spalvos

Natūralios gamtos spalvos – karščiausia šių metų namų dekoro ir dizaino naujiena. Balta, pilka, kreminė, gelsva, rausva, alyvuogių žalia bei levandų spalvos – vainikuojamos stilingiausia šių metų tendencija. Tokios spalvos nerėžia akies ir puikiai dera prie įvairiausio interjero bei, keičiantis tendencijoms, bus puikiai suderinamos su įvairiausiomis dekoro variacijomis.

Natūralūs raštai

Viena naujausių šių metų tendencija – natūralūs raštai, įkvėpti gamtos. Tai gali būti gėlėti lovų užtiesalai, natūralius raštus primenančios užuolaidos ar gamtos dvelksmo įkvėpti kilimai.

Lipdukai ir trafaretai

Siekiant sukurti kontrastą su naujoms idėjomis, puikiai tiks lengvi ir paprasti dekoro sprendimai, tokie kaip sienų lipdukai ir trafaretai. Tokio tipo dekoravimas neužima daug laiko ir greitai gali suteikti norimą rezultatą.

Dideli raštai ir skaitmeninis menas

Šiais metais stiliaus viršūne galima laikyti šiuolaikiniam menui priskiriamus kūrinius. Prie esamo interjero skoningai parinkus modernaus meno kūrinį, juo padabinta erdvė gali įgauti tiek subtilių, tiek ekspresyvių potėpių, išbaigiančių savito interjero vaizdą.

Marmuras

Naujausios tendencijos signalizuoja, kad šiais metais vonios kambario aksesuarai, pagaminti iš marmuro pakils ant interjero dekoro pjedestalo. Tokios neįprastos ir prabanga dvelkiančios detalės į bet kurį vonios kambarį įneš solidumo.

„Tendencijos dažnai keičiasi, tačiau ne visada spėjame su jomis žengti koja kojon, todėl namams originalumo ir naujumo prieskonio ieškokite atsižvelgdami į savo unikalų skonį bei polėkius. Kuriant namus svarbu atsižvelgti į ilgaamžiškumą. Rinkitės baldus, kurie yra šiuolaikiški, tačiau lengvai derinami ir perdirbami, nepersistenkite su spalvų deriniais, o naujausias tendencijas naudokite kaip įkvėpimą. Praėjus keleriems metams namams lengvai vėl suteiksite šviežią įvaizdį“, - patarimais dalinasi S. Sabaliauskaitė.

Nuotraukos - parodos "Maison & Objet" organizatorių ir dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)