Pirmadienį LKL atstovai pristatė kovo 29 d. vyksiančios tradicinės šventės scenarijų.

Siemens arenoje“ žiūrovai išvys tradicinius tritaškių ir dėjimų į krepšį konkursus, o vietoje populiarumo nesulaukusios „Įgūdžių slalomo“ rungties į „Žvaigždžių dienos“ programą įtrauktas karavanu krepšinio mėgėjų vadinamas žaidimas, kuriame dalyvaus LKL treneriai.

Didžiausia naujovė – pakeistas žvaigždžių rungtynių formatas. Iki šiol geriausi lygos krepšininkai buvo skirstomi į „Rytų“ ir „Vakarų“, patyrusių „Vilkų“ ir ambicingų „Erelių“ ar lietuvių ir legionierių rinktines. Šįkart vienoje barikadų pusėje stovės „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“, kitoje – visų likusių klubų atstovai.

Kodėl LKL vadovybė ekipas padalino būtent taip, nors praėjusį sezoną vainikavo finalas tarp „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“?

„Susijungia du amžini priešininkai, o ne dvi stipriausios komandos. Visi žino apie seną nesantaiką tarp šių dviejų klubų, todėl norime parodyti Lietuvai, kad galime juos suvienyti bent vienai dienai“, – aiškino LKL generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Žygimantas Surintas, pavaduojantis atostogaujantį Romualdą Brazauską.

Anot jo, ieškoti naujovių nuspręsta įsiklausius į „Žvaigždžių dieną“ ne vienerius metus lydėjusią kritiką dėl monotoniško ir ne itin intriguojančio reginio.

Ž. Surintas užsiminė, kad ateityje LKL „Žvaigždžių diena“ gali vykti kartu su analogiška kaimyninės šalies krepšinio švente, o jėgas tuomet tarpusavyje bandytų dviejų lygų atstovai.

Kaip visada, šiemet komandų starto penketus bus patikėta išrinkti krepšinio aistruoliams – balsavimas internete startuoja pirmadienį. Paklaustas, ar nesibaimina, kad didžiausią gerbėjų armiją šalyje turintis „Žalgiris“ užpildys visą jungtinės rinktinės starto sudėtį, Ž. Surintas traukė pečiais.

„Taip gali įvykti, bet tikimės, kad Vilnius nepasiduos“, – sakė vienas LKL vadovų.

Abejose rinktinėse žais ir po du kviestinius svečius, nusipelniusius šalies krepšiniui. Kas susilauks tokios garbės, Ž. Surintas dar neatskleidžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)