Produktai:

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
500 g virtų, tarkuotų burokėlių
100 g salierų šaknies
druskos pagal skonį
1 valg. šaukštas cukraus
1 arb. šaukštelis kmynų
2 valg. šaukštai pomidorų pastos
2 lauro lapai
4 kvapieji pipirai
3 česnako skiltelės
Vienos citrinos sultys
2 kubeliai daržovių sultinio
2 l vandens
Patiekiant
grietinės pagal skonį
smulkintų žalumynų pagal skonį

Puode įkaitinkite aliejų, sukrėskite tarkuotą salierą, po kelių minučių – pipirus, laurų lapus ir kmynus. Maišydami kepinkite dar porą minučių ir tada sukrėskite tarkuotus burokėlius, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytus česnakus, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir toliau kepkite 2-3 minutes. Nedideliame verdančio vandens kiekyje ištirpinkite sultinio kubelius ir įpilkite į puodą. Uždenkite dangčiu ir virkite 5-8 minutes. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, įpilkite vandens ar įspauskite citrinos sulčių.


Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais. Jei norite aštresnio skonio, galite įberti smulkintų aitriųjų paprikų , įpilti aštraus padažo ar įspausti česnako.
Sriubą galima valgyti ir šaltą, bet šilta ji skanesnė.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)