Produktai:
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
500 g virtų, tarkuotų burokėlių
100 g salierų šaknies
druskos pagal skonį
1 valg. šaukštas cukraus
1 arb. šaukštelis kmynų
2 valg. šaukštai pomidorų pastos
2 lauro lapai
4 kvapieji pipirai
3 česnako skiltelės
Vienos citrinos sultys
2 kubeliai daržovių sultinio
2 l vandens
Patiekiant
grietinės pagal skonį
smulkintų žalumynų pagal skonį
Puode įkaitinkite aliejų, sukrėskite tarkuotą salierą, po kelių minučių – pipirus, laurų lapus ir kmynus. Maišydami kepinkite dar porą minučių ir tada sukrėskite tarkuotus burokėlius, pomidorų pastą, smulkiai supjaustytus česnakus, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir toliau kepkite 2-3 minutes. Nedideliame verdančio vandens kiekyje ištirpinkite sultinio kubelius ir įpilkite į puodą. Uždenkite dangčiu ir virkite 5-8 minutes. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, įpilkite vandens ar įspauskite citrinos sulčių.
Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais. Jei norite aštresnio skonio, galite įberti smulkintų aitriųjų paprikų , įpilti aštraus padažo ar įspausti česnako.
Sriubą galima valgyti ir šaltą, bet šilta ji skanesnė.
Skanaus!