Užtikrintai pradėję rungtynes žalgiriečiai jau 21-ą minutę sugebėjo įmušti pirmą rungtynių įvartį, kai Danielis Romanovskis gražiai perdavė kamuolį link vartų bėgančiam Aldui Korsakui. Nors jo smūgis buvo blokuotas, tačiau Vytautas Lukša smūgiu nuo skersinio išvedė svečius iš Lietuvos į priekį.

Lietuvos čempionai nemažino apsukų, tačiau 31-ąją minutę po abejotino teisėjo sprendimo Mantui Fridrikui buvo užfiksuota pražanga baudos aikštėje. Priešininkų žaidėjas tiksliai pasiuntė kamuolį nuo 11 metrų žymos į dešinįjį vartų kampą ir išlygino rezultatą – 1:1.

Komandos dar apsikeitė keliomis pavojingomis atakomis, tačiau nei vienai iš jų nepavyko pralaužti gynybos ir persverti rezultato savo naudai.

70-ąją minutę žalgiriečių puolėjui Elivelto buvo užfiksuotas žaidimas ranka, tačiau su tuo nesutiko neseniai po keitimo pasirodęs Andro Švrljuga. Teisėjas nusprendė nesitaikstyti su futbolininko ginčais ir iš karto parodė raudoną kortelę.

Tuo žalgiriečių bėdos nesibaigė: vos po dviejų minučių Sauliui Klevinskui antrą kartą rungtynių metu teko traukti kamuolį iš vartų tinklo. Po pražangos Vilniaus klubo baudos aikštės prieigose, varžovų smūgiuotą kamuolį S. Klevinskas atrėmė, tačiau atšokusį kamuolį „Brasiliense“ futbolininkai pasiuntė į tuščius vartus ir persvėrė rezultatą savo naudai – 2:1.

Rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ žaidėjai parodė čempionų charakterį ir pridėto laiko metu įmušė net du įvarčius.

91-ą min. antrą kartą pasižymėjo V. Lukša. Po Arturo Skuratovičiaus perdavimo jis liko vienas prieš brazilų vartininką ir lengvai pasiuntė kamuolį į vartus.

Vos po dviejų minučių kilo chaosas prie „Brasiliense“ vartų. Po keitimo pasirodęs Adi Rocha iš pradžių neišnaudojo vienos progos, kai buvo atsidūręs vienas prieš vartininką. Tačiau jis atsigriebė po puikaus Jakubo Wilko perdavimo ir pačioje rungtynių pabaigoje išplėšė žalgiriečiams pergalę rezultatu 3:2.

Tai buvo antroji Vilniaus „Žalgirio“ pergalė treniruočių stovyklos Brazilijoje metu. Pirmoji buvo iškovota Recifėje prieš „Santa Cruz“ futbolininkus, kai žalgiriečiai laimėjo po 11 metrų baudinių serijos.

Lietuvos čempionai didžiausioje Pietų Amerikos šalyje sužais dar vienerias rungtynes – vasario 1-ą jie susitiks su „Vila Nova“ futbolininkais iš Gojanos miesto.

Rezultatas:

Vilniaus „Žalgiris“ 3:2 Brazilijos „Brasiliense“

Įspėjimai: 70‘ Andro Švrljuga (raudona kortelė), 83‘ Aldas Korsakas (geltona kortelė)

Vilniaus „Žalgiris“: Saulius Klevinskas, Aldas Korsakas, Georgas Freidgeimas, Mantas fridrikas, Egidijus Vaitkūnas (61‘ Andro Švrljuga) (72‘ Artakas Yedigaryanas), Pauliu Janušauskas, Danielis Romanovskis (45‘ Arturas Skuratovičius), Elivelto (76‘ Adi Rocha), Justas Lasickas (69‘ Jakubas Wilkas), Vytautas Lukša, Kristis Andreou (29‘ Darius Kazubovičius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)