"Havengore" barža, 1965 metais Temzės upe plukdžiusia V. Čerčilio karstą, penktadienį plauks legendinio Britanijos ministro pirmininko šeima, taip dar kartą simboliškai pakartodama šią kelionę. Baržai ir nedidelei flotilei plaukiant į Parlamento rūmus, bus pakeltas Tauerio tiltas.

Milijonas laidotuvių dalyvių 1965 m. sausio 30-ąją išėjo į Londono gatves atsisveikinti su iškiliuoju V. Čerčiliu. Politiko laidotuvės tą dieną buvo transliuojamos milijonams gyventojų visame pasaulyje.

Dabartinis premjeras Davidas Cameronas padėjo vainiką šalia Čerčilio statulos Britanijos Bendruomenių rūmuose, o parlamente sakys atminimo kalbą, taip paminėdamas valstybės veikėjo vadovavimą Antrojo pasaulinio karo metu.

"V. Čerčilis buvo užtikrintas, kad galiausiai laisvė ir demokratija nugalės barbarizmą ir tironiją (...) ir tai įvyko. Ir su kiekvienu laisvės pažeidimu šiame amžiuje, mes privalome prisiminti tą drąsą ir ryžtą praėjusiame amžiuje", - kalbėjo premjeras.

V. Čerčilis buvo Britanijos ministru pirmininku nuo 1940 m. iki 1945 m., bei nuo 1951 m. iki 1955 m. Jo politinė karjera truko 64 metus ir Britanijoje buvo ilgiausia 20 amžiuje. Premjeras mirė 1964 m. sausio 24-ąją.