Produktai:

1,5 l vandens
3 salotų lapai
svogūnų laiškų
imbiero
konservuotų bambukų ūglių (arba sojų daigų)
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelis kukurūzų arba bulvių krakmolo
sojos padažas
sezamo aliejus

Užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir pipirais. Smulkiai supjaustykite nuluptą imbiero šaknį (2-2,5 cm), palikite virti kokias 3 min.

Salotų lapus supjaustykite ilgomis juostomis, susmulkinkite svogūnų laiškus, viską sumeskite į prieskonių ir imbiero sultinį, pavirkite 1 min., įmeskite 3 pilnus valgomuosius šaukštus bambukų ūglių, pavirkite dar minutę.

Įpilkite šaltu vandeniu atskirai atskiestą ir gerai išmaišytą krakmolą, palaukite, kol užvirs.

Nevirto kiaušinio lukšte pradurkite skylutę ir kiaušinio turinį plona srovele supilkite į sriubą. Suskaičiuokite iki trijų ir šakute sriubą išmaišykite – visoje sriuboje susidarys tokie lyg tąsūs dribsniai.

Nuimkite nuo ugnies. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo ir 1 valgomąjį šaukštą sezamų aliejaus. Su sojų padažu galima eksperimentuoti, taip pat ir su sezamų aliejumi – raskite savo proporcijas.

Jei norite ryškesnio skonio, galima prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek aitriųjų paprikų miltelių ir įspausti citrinos sulčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)