Gavome pranešimą, kad reikia pagalbos. Akrobatas – juodas didelis katinėlis, rudenį paliktas likimo valiai Rastinėnuose (kolektyviniuose soduose). Protingas katinėlis rado būrį, kurį žmonės atvažiuoja pašerti net ir žiemomis. Pritapo, labai „rankinis“, draugiškas. Ir viskas buvo gerai, kol buvo sveikas. Žiemą naminiam katinui prasidėjo bėdos. Juk nepratęs gyventi prie neigiamos temperatūros lauke!

Iš pradžių pradėjo čiaudėti, tada kelioms dienoms dingo ieškodamas šiltesnės vietos, o galiausia parėjo su tragiška sloga, švokšiančiu kvėpavimu, sulysęs, dehidratavęs, karščiuojantis. Dar diena šaltame, drėgname ore ir viskas – plaučių uždegimas jį pražudytų. Tai kaip gi leisti jam numirti, kaip nebandyti padėti?

Sloguojantis arba karščiuojantis gyvūnas nevalgo, dažnai miršta nuo bendro išsekimo. Nebelaukėme nepaisant didžiulio skaičiaus jau išgelbėtų ir patalpintų į stacionarus globotinių. Akrobatas – tikras vyras mūras, ąžuolas. Jei turėtų namus, būtų švytintis, blizgančiu kailiu juodas milžinas, išdidžiai vaikštantis po namus, nerangiai lipantis Jums ant kelių ir vaikiškai, džiaugsmingai murkiantis, besiglausdamas prie širdies. Bet kažkas jį paliko numirti soduose. Kodėl mūsų tautiečiai nesupranta, kad neužtenka vasarą pašerti priklydusio gyvūno! Kaip ramia sąžine galima tiesiog užrakinti savo vasarnamio duris ir palinkėti visą vasarą globotam gyvūnui sėkmės?! Geriau net nepradėkite rūpintis, jei negalvojate apie ateitį. Apmaudu.

Akrobatui prašome paramos gydymui, kol jis bus stacionare. Kol kas nežinome, kiek tiksliai jam teks sėdėti, tad ir suma tik preliminari (apie 145 eurus). Jei nerasime globos, turėsime jį paleisti atgal. O jei paleisime žiemą, vėl susirgs. Na, o jei laikysime iki pavasario, traumuosime gyvūną, ir už ilgą laiką stacionare tiesiog nebepajėgsime atsiskaityti... Kol kas padėtis atrodo tikrai beviltiška. Dėkojame už paramą.

Parašykite mums, jei galėtumėte Akrobatą priglausti po gydymo. Laikinus globėjus viskuo, ko reikės, pasistengsime aprūpinti. O galbūt norėsite Akrobatui padovanoti tikrus namus? Katinėlis Vilniuje, bet, esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus.

P.S.: katinas vardu Akrobatas, nes moka įvairiausius triukus atlikti narve. Narvas mažas – Akrobatas didelis, tai ir gali pamatyti, kaip katinėlis išradingai laka vandenį kojomis įsirėmęs į sieną. Namai jam būtų kur kas tinkamesnė vieta sveikti. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.