Kita vertus, galbūt jūsų požiūris į lieknėjimą buvo klaidingas? Gal geriausias būdas sulieknėti – nesijausti varžomam?

Lieknėjimas turi teikti malonumą, antraip visada jausitės įsitempę ir nelaimingi, ištikus nesėkmei imsite save kaltinti.

Jūsų dėmesiui – penki patarimai, kaip lieknėti džiaugsmingai, savęs nekankinant.

1. Pradėkite nuo nedidelių permainų.

Daugelis lieknėjimo patarimų yra gana drastiški. Kaip antai, išmeskite visus turimus produktus iš šaldytuvo ir imkite maitintis visiškai kitaip.

Tačiau kuo naujas planas drastiškesnis, tuo mažesnė tikimybė, kad jo laikysitės, ypač jei esate užsiėmęs žmogus. Kur kas paprasčiau ir patikimiau pamažu įvesti naujovių į mitybą.

Geriausia pradėti nuo porcijos dydžio. Sumažinti porciją 5 proc. – puiki pradžia, be to, kiekvienas pajėgus tai įgyvendinti. Jei nė nepastebėjote, kad valgote mažiau, nuostabu – galite sumažinti porciją dar 5 proc.

Kitaip tariant, permainas reikia įvesti pamažu, kad jų nė nepastebėtumėte. Maži pokyčiai veda į didelius rezultatus.

2. Nesiliaukite daryti to, kas jums teikia džiaugsmo.

Kitas dažnas patarimas – liaukitės valgyti viską, ką mėgstate. Ar tai įgyvendinama? Ne.

Vietoje to, susidėliokite prioritetus. Užuot valgę sausainių ir šokolado, nuspręskite, ko labiau norite ir tai suvalgykite.

3. Venkite pagundų.

Daugelis žmonių laiko maisto ant stalo darbe. Tai produktai, kuriuos jie tikrai mėgsta ir kuriems negali atsispirti. Jei turite pasidėję darbe ant stalo saldainių, kas kartą į juos pažvelgus, kils mintis, ar nevertėtų pasmaguriauti. Net jei smaguriausite nedažnai, suvartosite nereikalingų kalorijų, kurių išvengtumėte, jei pagundos priešais akis nebūtų.

4. Pagalvok, ar tikrai nori paskutinio trečdalio patiekalo.

Kiek kartų suvalgę du trečdalius patiekalo pajutote, kad esate jau sotūs? O ar liovėtės valgyti? Ne, greičiausiai toliau valgėte, nes mamų nuo vaikystės įskiepyta – reikia suvalgyti viską, kas yra lėkštėje.

Išmokę nustoti valgyti, kai pajutote sotumą, išvengsite daugybės nereikalingų kalorijų ir sąžinės priekaištų.

5. Nevalgykite, jei jums primygtinai siūlo, o jūs nenorite.

Galbūt šis patarimas aktualus ne visiems, bet dalis žmonių tikrai valgo vien todėl, kad jiems primygtinai siūlo. Draugė primygtinai siūlo išgerti dar vieną taurę vieno, kolegė iškepė pyrago ir atkakliai perša dar vieną gabalėlį ir pan... Raskite stiprybės atsispirti ir pasakyti „ne“. Na, kam jums nereikalingos kalorijos, juo labiau, jei nė nenorite to antro gabalėlio pyrago?

Galiausiai užvis svarbiausia – lieknėjimas neturi suteikti kančių. Yra daugybė būdų sumažinti kalorijų skaičių, neprarandant gyvenimo džiaugsmo. Visada pamąstykite, kaip suvalgyti mažiau, savęs per daug neskriaudžiant. Štai tada lieknėjimas teiks džiaugsmo, sustiprės pasitikėjimas savimi, o rezultatai bus pasiekiami greičiau ir džiugins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)