Jos ir viso būrio vestuvių organizavimo profesionalų parengtą knygą apie vestuvių planavimą „Nuotakos biblija“, kurią išleido leidykla „Alma littera“, jau galima įsigyti pagal išankstinį užsakymą.

Knyga „Nuotakos biblija“ sudaryta iš penkių skyrių: vestuvių planavimo pradžia, santuokos registravimas ir sužadėtinių kursai, paslaugų teikėjai, kvietimai į vestuves, naudinga informacija vestuvių svečiams bei nuotakos ir jaunikio stilius. Knygoje visa profesionalių vestuvių planuotojų, fotografų, floristų, stilistų patirtis pateikta sistemingai – kaip pasirinkti datą ir laiką, kokių dokumentų reikia norint susituokti, įvairios idėjos apie tai, kaip sutaupyti, kaip kitaip planuoti ir ką rinktis, kaip bendrauti su paslaugų teikėjais ir kaip juos rinktis.

Knygos idėjos autorė S. Krasauskienė pasakoja, kad perskaičius šią knygą, sužadėtiniams nebereikės informacijos ieškoti internete, kur jos daugiau nei gausu, ir kuri dažnai vestuvių planavimą paverčia tik sudėtingesniu, nes gautą informaciją reikia apdoroti. Anot jos, tai knyga, kuri gali keliauti iš rankų į rankas, ir kurią piršdamasis savo būsimai žmonai vaikinas gali padovanoti kartu su sužadėtuvių žiedu.

„Yra sakoma, kad jei vestuves organizuoja „mėgėjas“, jam prireikia apie 12 mėnesių, o jei profesionalas – užtenka skirti 200 valandų. Tikrai yra žmonių, turinčių gerų organizacinių įgūdžių ir laiko bei galinčių puikiai surengti savo šventę. Visgi, yra ir tokių, kurie neįvertina laiko, kurį reikia skirti pasiruošimui. Taip pat pasitaiko atvejų, kai žmonės nepasirašo sutarčių su tiekėjais ar fotografais, o tai gali sugadinti šventę. Turiu pavyzdžių, kai jaunavedžiai savo šventės nuotraukų laukė penkerius metus! Šioje knygoje visi besituokiantys ras vestuvių organizavimo specialistų patarimų, kaip visų šių klaidų išvengti ir surengti gražiausią šventę“, - apie „Nuotakos bibliją“ pasakoja Simona Krasauskienė.

Žinoma vestuvių planuotoja ir kita knygos bendraautorė Viktorija Prokofjeva taip pat akcentuoja profesionalaus vestuvių planuotojo svarbą organizuojant vestuves. V. Prokofjeva pabrėžia, kad neturint arba tiesiog nusprendus neskirti pinigų vestuvių organizatoriams, verta paprašyti pagalbos savo draugų ar tėvų, nes vieniems viską padaryti puikiai – tikrai sunku.

„Šioje knygoje viskas pateikta taip, kad planuojantiems vestuves nereikėtų aiškintis įvairių, su vestuvėmis susijusių smulkmenų, kurios gali sugadinti šventinę nuotaiką. Pirmąkart vestuves organizuojantis žmogus tikrai ne viską gali apgalvoti, tad „Nuotakos biblija“ jiems bus tarsi nemokama konsultacija. Rekomenduoju šią knygą įsigyti iškart susižadėjus, o atšventus vestuves, ją padovanoti ar paskolinti draugei, pasilikti prisiminimui“, - teigia V. Prokofjeva.

„Nuotakos biblija“ iliustruota fotografo Lino Dambrausko meno kūrinius primenančiomis nuotraukomis. Pasak S. Krasauskienės, jos kupinos šiltumo, jaukumo ir gerų emocijų. Knygoje savo įamžintomis vestuvių akimirkomis taip pat pasidalijo Eglė ir Jonas Valančiūnai, „Mis Latvija“ Liga Zemture bei dar penkiolika porų iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Knygos „Nuotakos biblija“ idėjos autorė ir sudarytoja Simona Krasauskienė – rinkodaros specialistė, žurnalistė ir portalo jaunavedžiams www.apievestuves.lt vyr. redaktorė. Ji jau daugiau nei aštuonerius metus kasdien bendrauja su būsimais jaunavedžiais, teikia asmenines konsultacijas, organizuoja seminarus.

Modernaus dizaino knygos autoriai be S. Krasauskienės – garsios vestuvių planuotojos Laura Vagonė ir Viktorija Prokofjeva, J. Statkevičiaus madų šou gėlėmis vestuves puošiantis floristas Antanas Mažonas, pripažintas plaukų stilistas Andrius Mašauskas, „Kukla beauty box“ plaukų stilistė Giedrė Chromovaitė, teisininkė ir dar didelis būrys kitų vestuvių planavimo specialistų.

„Nuotakos bibliją“ jau galima įsigyti pagal išankstinį užsakymą tinklapyje www.nuotakosbiblija.lt. Užsisakius iš anksto, knyga atkeliaus anksčiau, negu ją bus galima įsigyti knygynuose. Knygynus „Nuotakos biblija“ pasieks vasario mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)