Pavyzdžiui, sausio 16 dieną Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas užregistravo keturis pranešimus apie policijos pareigūnais prisistatančių telefoninių sukčių skambučius.

Nusikaltėliai panaudojo kiek naujas įprastai naudojamų pramanų variacijas.

Pasak jų, į apyvartą yra patekę daug padirbtų eurų, todėl būtina leisti „pareigūnams“ atvykti į namus ir patikrinti turimus grynuosius. Dar dviem atvejais pranešta, kad turima filmuotos medžiagos ar kitų įrodymų, kad telefonu atsiliepęs žmogus banke ar parduotuvėje atsiskaitė padirbtais stambaus nominalo banknotais, todėl jam būtina sėsti į tuoj atvyksiantį automobilį ir vykti į policijos komisariatą.

Sukčiams pasisekė tik vieną kartą, nes kitais trimis atvejais jais nepatikėta. Nepasisekė Pavilnio gyventojai, patikėjusiai, kad gali grėsti nemalonumai ir padėti jų išvengti pažadėjusiems tariamiems pareigūnams automobilyje atidavusiai 200 eurų. Dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gyventojus dar sykį perspėjame nebūti lengvatikiais ir dėl įtartinų skambučių nedelsiant kreiptis į policiją. Senesnio amžiaus žmonėms, turintiems mažiau išmanymo apie teisėsaugos veiklą ir su euro įvedimu susijusias aplinkybes, reikėtų pasitarti su policijos pareigūnais arba su vaikais, artimaisiais. Garbaus amžiaus tėvų vaikams būtina nuolat įspėti gimdytojus apie sukčių dažniausiai naudojamus apgavysčių būdus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją