Paplūdimio tinklinio varžybose dalyvaus po 32 vyrų ir moterų poras – 2 vietos skirtos žaidynių šeimininkams azerbaidžaniečiams, likusios 30 komandų patenka pagal tarptautinį reitingą.

„Labai džiaugiamės, kad pavyko išsikovoti teisę dalyvauti pirmose Europos žaidynėse, kurioms Azerbaidžanas skiria milžiniškas lėšas ir renginys turėtų būti įspūdingas. Mums yra skirta viena vieta ir federacijai palikta teisė nuspręsti, kurios konkrečiai tinklininkės atstovaus Lietuvai šiose varžybose. Tikiuosi, kad be Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės dėl šios unikalios galimybės kovos ir kitos pajėgios tinklininkės – šalies čempionės Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė, sparčiai tobulėjanti Irina Zobnina ir kitos merginos“, - sakė LTF prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pirmos Europos sporto žaidynės vyks 2015 m. birželio 12-28 d. Azerbaidžano sostinėje Baku. Planuojama, kad jose dalyvaus apie 6 tūkst. sportininkų iš 49 Europos valstybių.

Atletai rungtyniaus 19 sporto šakų varžybose. Europos žaidynės rengiamos sekant itin populiarių kitų žemynų organizuojamų žaidynių – Panamerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos pavyzdžiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)