26 cm apvaliai formai reikės:

Pagrindui:

300 g sausainių (pvz. „Gaidelis“)
130 g sviesto

Sūrio masei:

1 kg “President” varškės arba bet kokios kitos trintos varškės kepiniams
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 pakelis vanilinio/grietinėlės skonio pudingo
50 ml alyvuogių aliejaus
1 a. š. kepimo miltelių

Pyrago pagrindo gamyba:

Išlydytas sviestas sumaišomas su sausainių trupiniais. Šia mase padengiama kepimo popieriumi išklota kepimo forma ir palaikoma šaldytuve, kol pasiruošiama masė sūriui.

Sūrio masės gamyba:

Kiaušiniai išplakami su cukrumi, masė sukrečiama į varškę, supilamas aliejus, suberiami pudingo ir kepimo milteliai. Viskas gerai išmaišoma. Varškės masė supilama į formą ant sausainių pagrindo ir kepama maždaug 1,5 val. iki 160 º C įkaitintoje orkaitėje.

Iškepęs pyragas atvėsinamas ir dedamas nakčiai į šaldytuvą. Puošiama pagal fantaziją, pvz., vyšnių mase (šaldytos vyšnios trumpai pavirinamos su trupučiu vandens ir cukraus, o masei sutirštinti įpilamas vandenyje ištirpintas 1 a. š. krakmolo.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)