12
Kitas

Toliau

Amerikiečių psichologė Laura Schlessinger veda radijo laidą. Jai skambina, užduoda klausimus apie meilę ar tiesiog verkia į ragelį. Išanalizavusi patarimų prašančių moterų klausimus psichologė parašė knygą, kurioje išdėstė savo įspūdžius ir mintis.

Jos knyga vadinasi „10 absurdiškų klaidų, kuriomis moterys gadina sau gyvenimą“, informuoja cluber.com.ua.

Nevertinkite savęs per vyrų prizmę

Pirma klaida – kvailas įsitikinimas

Liūdna, bet iki šiol moters sėkmė vertinama pagal tai, ar „ji ką nors turi“. Supraskite – priešingos lyties globėją. Vargšelės žvelgia į save ir į savo vaidmenį gyvenimą tik per santykių su vyru prizmę. O koks tas vyras, dažnai neturi reikšmės.

Tai absoliučiai netiesa. Ir absoliučiai neteisios tos, kurios gyvena su alkoholiku, tironu, pavyduoliu, nuolat priekaištaujančiu, narkomanu, tais, kurie išduoda, meluoja, yra įžūlūs ar abejingi.

Kaip dažnai moterys, bijodamos, kad nepavyks rasti kito, išteka už pirmo pasitaikiusio, norėdamos įrodyti visuomenei savo visavertiškumą.
Patarimas. Ne tai nėra visavertiškumas. Tos, kurioms neva „nepasisekė“ su vyru ar meilėj, pačios prie to prisidėjo. Todėl kelkite savivertę ir nežeminkite savęs jūsų nevertais santykiais ir santuokomis. Mums reikia mokytis iš vyrų drąsos, atkaklumo ir pasitikėjimo savimi.

Mes – ne pelenės

Antra klaidas – kvailas merginimas

Milijonai pelenių visame pasaulyje liūdnai žvelgia pro nešvarius savo kamaraičių langus, o princo kaip nėra, taip nėra... Užtai koks simpatingas sodininkas karpo medžius kaimyniniame sode.
Jeigu jums stinga užtikrintumo, kad elgiatės teisingai.

Jei esate linkusios sakyti „ačiū“ kiekvienam, kuris atkreipė į jus dėmesį; jei tenkinatės tuo, ką jums siūlo, o ne renkatės tai, kas asmeniškai jus tenkina; jei nuėjusi į pasimatymą su vyru mintyse norite šaukti: „Valio, aš nebe viena.“, greičiausiai neteisingai renkatės.
Susisieti su žmogumi tik tam, kad nesijaustumėte vieniša, – bėgimas nuo realybės. Taip yra ne todėl, kad moteris pernelyg daug tikisi iš savo išrinktojo, o todėl, kad ji nieko nesitiki iš savęs.

Nemanykite, kad emociškiai vyrai tokie kvaili, kad nepajėgūs pastebėti skirtumo tarp to, kai jums iš tiesų reikia jo, ir tarp to, kai nusivylusi norite užmegzti ryšį su bet kuo. Nesistebėkite, kad po to jie ima galvoti, kad jais pasinaudojo, pavertė žaizdos tvarsčiu, nosinaite ašaroms šluostyti ar pan. Vyrai ateina į mūsų gyvenimą tam, kad kartu gyventų, o ne atstotų mums gyvenimą.

Patarimas. Pačios rinkitės, su kuo eiti į pasimatymą, nelaukite, kol jus pasirinks. Neimkite to, kas tiesiog mėtėsi jūsų gyvenimo kelyje. Išgyvenkite neišvengiamą vienatvės laikotarpį, suraskite užsiėmimų protui ir širdžiai – susiraskite pomėgių, susitikite su draugais – kol nesulauksite to, kuris bus vertas jūsų.

Nebučiuokite varlės

Trečia klaida – kvailas atsidavimas

Jei moteris nuolat kartoja „aš jį myliu“, ji meluoja aplinkiniams. Ir, žinoma, sau. Tokios moterys nenori pripažinti, kad pralaimėjo. Dažnai jos su dėkingumu kenčia tokį elgesį su savim ar požiūrį į save, kokio joks vyras neištvertų nė penkias minutes.

Keista, bet daugeliui moterų meilė – kažkas už sveiko proto ribų (būtent tokį modelį perša mums pasakos, kur gražuolės pamilsta pabaisas ir užgniaužusios kvapą ieško jo šeriuose blusų).

Ar atkreipėte dėmesį į pasibjaurėtinus dvigubus visuomenės standartus? Moterys sutinka nepastebėti plinkančių galvų, nuo alaus didėjančių pilvų, languotų marškinių ir kaklaraiščių su burbuliukais... Tačiau kiekvienas vyras, pasakodamas apie naują pažįstamą, būtinai pasakys: „Ji nieko, bet kojos stambokos.“ Kodėl mes su tuo taikomės ir pačios nesirenkame, nevertiname vyrų kritiškai, o viską iš eilės vadiname meile? Todėl, kad taip ir neišmokome savimi pasitikėti.

Nuolat kartodama „aš jį myliu“, jūs galvojate: niekada nerasiu kito, kuris mane pakęstų, nenoriu būti viena, tai geriau negu nieko, tai geriau negu buvo, man jau 19 (29, 39, 49, 59), vargi ar rasiu geresnį, kartais viskas ne taip jau blogai, bet kokiu atveju man nelieka nieko kito, jaučiu, kad esu jam reikalinga, mane gąsdina susidūrimas su nežinomybe, viskas ne taip prastai, kaip kitiems atrodo, sunku rasti tikį, su kuriuo būtų lengva ir džiugu.

Patarimas. Atsiminkite – jei pabučiuosite varlę, ji nebūtinai pavirs princu. Burnoje liks nemalonus skonis, galvoje – nemalonūs prisiminimai. Nepainiokite jausmų, susijusių su gerais santykiais, savo fantazijomis, pažadais knygose, seksu, su meile. Jausmai iškreipia realybę, tad vertindama savo vyrą pasitelkite ir protą. Tikros meilės nebus tol, kol neišmoksite mylėti savęs. Imkitės veiksmų, jūs – verta geriausio.

Apie tai negalima kalbėti

Ketvirta klaida – kvaila aistra

Akivaizdu, kad vyrų ir moterų požiūris į seksą skiriasi. Moterys seksą vertina per daug romantiškai, mano, kad „elementarūs judesiai“ kažkam įpareigoja vyrus, kad jos save aukoja ir dažnai reikalauja aukų iš vyrų.
Šiuose santykiuose visada geriau neskubėti. Tegu obuolys sunoksta, įvertinkite jūsų žingsnio pasekmes. Artumas ir lytini suartėjimas – skirtingi dalykai. Artumas – kai galite su savo vaikinu kalbėti apie viską. Todėl niekada nedarykite to, apie ką vėliau negalėsite su juo pasikalbėti.

Patarimas. Nesvarbu, kiek jums metų, seksas negali būti jūsų vertybių matas, negali būti jūsų santykių su vyru vertinimo matas. Pernelyg ankstyvas seksas lems tai, kad dar labiau save smerksite, dar labiau nusivilsite ir jausite dar didesnį vienišumą.

Katinas vis tiek tupi maiše

Penkta klaida – kvailas gyvenimas kartu

Šimtus kartų esame girdėjusios, kad norint geriau vienas kitą pažinti, o ne gauti katiną maiše, iki vestuvių geriau pagyventi kartu. Ir vis tik katinas visada tupės maiše. Statistiniais duomenimis, kur kas dažniau skiriasi tie, kurie iki vestuvių gyveno kartu, nei tie, kurie pirmiausia žengė prie altoriaus.

Esmė – kodėl moteris sutinka gyventi ne santuokoje. Tai savotiška kapituliacija – vyras bijo „oficialios“ atsakomybės, tad ji ryžtasi žengti pirmą žingsnį. Moteris apsigyvena su juo ne tam, kad išsiaiškintų, koks jis iš tiesų, o tam, kad santykiuose pasiektų stabilumo, kad jį sulaikytų.

Jis galvoja: „Reikia pažiūrėti, ar man visada, kiekvieną dieną bus gerai.“ Ji galvoja: „Reikia būti labai dėmesingai, kad jam kasdien būtų gerai.“ Suprantama, kad abu požiūriai nebus veiksmingi metų metus, juk jie abu – utopijos.

Patarimas. Jei norite, kad vyras jus gerbtų, niekada nemažinkite savo reikalavimų kartelės. Jeigu jis negali pakilti iki jums norimo lygio, geriau su juo išsiskirti.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)