Smalsu tai, kad apklausoje dalyvavo tiek vyrai, tiek moterys. Kuo paaiškinamas toks sijonų populiarumas? Ne viskas taip paprasta.

Tradiciškai mes siejame dalykinę sėkmę su vyriškomis charakterio savybėmis. Atrodytų, moteris, apsirengusi kelnių kostiumu, turi daugiau šansų siekti karjeros.

Tačiau viskas ne taip. Kelnės paverčia moterį panašesne į vyrą, tai yra, kažkuria prasme priverčia ją vaidinti svetimą vaidmenį. Pasąmoningai mes jaučiamės nejaukiai būdami su moterimi, apsivilkusia kelnių kostiumą: ji atrodo mums pernelyg agresyvi, o tai nesusiję su moteriškumu. Ne veltui oficialus aprangos kodas neleidžia darbuotojoms vilkėti kelnių, ypač dalykiniuose susitikimuose: tik švarkas ir sijonas!

Pastaruoju metu dalykinėje aplinkoje madingas tapo pabrėžtinai moteriškas stilius: „mėlynųjų kojinių“ čia daugiau niekas nepageidauja. Dar vienas niuansas: moterys, dėvinčios sijonus, atrodo labiau pasitikinčios savimi. Juk jei dama apsivilko kelnes, vadinasi, ji nenori rodyti savo kojų, galbūt jų gėdijasi...

Jei moteris atidengia kojas sijonu, veikiausiai ji turi mažiau kompleksų, yra harmoningesnė, o tai reiškia, dirbs efektyviau.

Darbdaviai vienbalsiai charakterizavo moteris su kostiumais su sijonu kaip labiau siekiančias tikslo ir harmoningesnes. Apskritai kelnių kostiumas - tik duoklė aprangos kodui. Moteris, kuri mėgsta sportinį stilių, apsivilks švarką ir kelnes tik todėl, kad negali dėvėti džinsų ir megztinio darbe. O štai moteris, apsivilkusi švarką ir sijoną, pakankamai rimtai žvelgia į savo profesinį potencialą.

Net jei jūsų darbe nėra griežto aprangos kodo, jums dažniau vertėtų apsivilkti dalykinį kostiumą, pataria psichologai. Be to, jie tinka praktiškai visiems. Net jei jūsų figūra nestandartinė, galima pasirinkti kostiumą, kuris padės paslėpti jos trūkumus, blogiausiu atveju - galima tokį kostiumą pasisiūti pagal užsakymą.

Priklausomai nuo figūros, galite rinktis siaurą sijoną su skeltuku arba be jo, arba ilgą klostuotą sijoną žemiau kelių. Beje, švarkelis visuomet jus vizualiai palieknina. Dalykiniai kostiumai paprastai būna neutralių spalvų. Beje, jei jums labai tinka juoda spalva, galite vilkėti ir juodą kostiumą. Tačiau pageidautina, kad jis nebūtų panašus į laidotuvių aprangą.

Taip, kelnės visais atžvilgiais patogesnės - jos paslepia kojas, po jomis nebūtina vilkėti gerų pėdkelnių, su jomis šilta vėsesniu oru. Tačiau vis dėlto stenkitės rinktis sijoną - bent jau tada, kai laukia susitikimas.

Nebūtina užsisagstyti visų švarkelio sagų, jei tai varžo - svarbu pasirinkti tinkamą palaidinę. Palaidinė turėtų būti klasikinio kirpimo, o ne lengvabūdiškas variantas su klostėmis ir apvadais.

Venkite pernelyg tamsių ar ryškių tonų. Idealios spalvos palaidinei, dėvimai po švarkeliu - balta, šviesiai pilka, smėlio, kremo, arbatinės rožės. Gali būti dryžuota arba smulkaus rašto.

Jei patalpoje karšta arba diena labai šilta, galima švarkelio visai nesivilkti. Apsiribokite palaidine ir dalykinio stiliaus sijonu. Su jais labai stilingai atrodys kuklūs, bet brangūs papuošalai, pavyzdžiui, auksiniai su nedideliais briliantais, plonos kūno spalvos kojinės (jokiu būdu ne juodos) ir juodi bateliai aukštais kulniukais.

Nepamirškite ir rankinės - ji turi būti natūralios odos ar zomšos, ne per daug iššaukianti, pakankamai moteriška. Jei įpratote vilkėti kelnes, padarykite eksperimentą: pasirodykite biure su sijonu ir atkreipkite dėmesį į kolegų reakciją. Gali būti, kad ji maloniai nustebins. O dalykiniams susitikimams su partneriais tai tiesiog ideali uniforma.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)