Paroda Detroite rengiama jau 108-ąjį kartą. Renginys prasidėjo dar praėjusį pirmadienį, tačiau tradiciškai į vidų patekti galėjo tik specialistai ir žiniasklaidos atstovai.

Iš viso „Cobo Center“ parodų komplekse pristatomi 55 nauji serijinės gamybos automobiliai ir naujosios kūrėjų koncepcijos. Daugiausiai naujienų pasirodė sportinių automobilių, SUV visureigių ir itin amerikiečių pamėgtų pikapų sektoriuje. Japonijos koncernas „Honda“ pristatė naujam gyvenimui prikeltą savo kūrinį „Acura NSX“. Pirmą kartą šis sportinis automobilis buvo demonstruojamas 1990 metais. „Honda“ specialistai tikėjosi, kad transporto priemonė pajėgs konkuruoti su „Porsche“ ir „Ferrari“, tačiau dėl silpnų pardavimų 2005-aisiais jos gamyba buvo nutraukta. Dar 2012 metais Detroite buvo pristatyta nauja NSX koncepcija, o šiemet automobilis pasirodys rinkose.

Jungtinių Valstijų koncernas „Ford“ sportinių automobilių gerbėjams pristatė net kelias naujienas: pakitęs 2003-2006 m. gaminto „Ford GT“ variantas ir atnaujintas „Mustang GT350R“ – tikimasi, kad šis taps stipriu konkurentu legendiniam „General Motors“ kūriniui „Chevrolet Camaro“.

Naujuosius savo automobilius rinkoms pristato ir italų kūrėja „Alfa Romeo“, „Cadillac“, „Lexus“, „Infiniti“, „Mini“ bei kiti gamintojai. Vienu iš laukiamiausių debiutų JAV transporto sostinėje šiais metais tapo antroji „Chevrolet Volt“ karta, turinti hibridinį variklį.

Detroite paskelbtas ir geriausias 2015-ųjų metų Šiaurės Amerikoje lengvasis automobilis – juo tapo vokiečių „Volkswagen Golf“, jau ne kartą laimintis panašiuose konkursuose. Visureigių ir pikapų kategorijoje nugalėtoju tapo pikapas „Ford F150“. Automobilius vertina specialus žiuri, kurį sudaro 57 žurnalistai-ekspertai iš JAV ir Kanados. Konkurse dalyvaujančios transporto priemonės vertinamos pagal daugelį kriterijų, pavyzdžiui, įdiegtų naujienų skaičius, dizainas, saugumas, kaina.

Detroito parodos metu stebima ir toliau atsigaunanti JAV automobilių rinka. Praėjusiais metais regione buvo parduota 16,5 mln. automobilių, t.y. daugiausiai nuo 2006-ųjų.