„Laimėti galima ir vienu tašku, svarbu laimėti. Jokie „vos“ nesiskaito. Tačiau pergalė buvo nelengva. Žinojome, kad „Neptūnas“ savo aikštėje yra labai galinga komanda“, – po rungtynių teigė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Jis pripažino, jog kauniečiai rungtynes pradėjo pasyvokai, todėl leido į savo krepšį įmesti 26 taškus. „Mums tiek gauti per kėlinuką yra labai daug. Tačiau galiausiai pavyko perimti iniciatyvą ir pasiekti teigiamą rezultatą. Neabejojau, kad prie pergalės daug prisidės Jamesas Andersonas. Taip ir buvo“, – kalbėjo G. Krapikas.

Jis neslėpė, kad šiose varžybose jam kaip treneriui buvo labai svarbūs du aspektai. „Pirmiausia, norėjosi išsaugoti pirmąją vietą Lietuvos krepšinio lygos turnyrinėje lentelėje. Kitas dalykas buvo atkurti prestižą po prastai sužaistų varžybų Atėnuose. „Neptūnas“ – gerai rungtyniaujantys varžovai“, – teigė G. Krapikas.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po rungtynių neslėpė apmaudo. „Gaila, kad nepavyko laimėti. Šioms varžyboms ruošėmės labai intensyviai. Atsarginių žaidėjų kažkaip nepavyko įtraukti į žaidimą, todėl antrajame kėlinyje pradėjo jaustis nuovargis tų žaidėjų, kurie tempė varžybas. Todėl taip ir buvo, kad vieni tikslesni, o kiti greičiau pavargo“, – dėstė K. Maksvytis.

Ir jis, ir G. Krapikas turėjo savo nuomonę apie teisėjų darbą, tačiau K. Maksvytis buvo daug kategoriškesnis nei jo kolega.

„Ne tik šiose varžybose, bet jau kurį laiką yra atėjusi įdomi nuostata, kad už emocijas skiriamos nuobaudos. Esą teisėjų asociacija taip nusprendė. Manau, kad tai neteisinga nuostata. Teisėjas padaro klaidą, ji išprovokuoja žaidėjo ar trenerio emociją ir už ją baudžiama, o teisėjui nieko. Tačiau dėl šio pralaimėjimo „Žalgiriui“ teisėjų tikrai nekaltinu“, – tvirtino K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)