Porcijos: 3
Kai pagaminau žemoje temperatūroje pagamintą lašišą, net ir tiek, kurie sako, kad nevalgo žuvies, pripažino, kad skaniau paruoštos žuvies nėra ragavę, nors jos išvaizda ir rodė "Gal esu dar ir žalia".

Gaminimo eiga

Šį kartą pasūdžiau nemažą gabalą lašišos. Tam, kad nevalgyti jos visą savaitę žalios/sūdytos, nusprendžiau dalį "išgarinti".
Garnyrui pasiūliau ypatingai aukštoje temperatūroje orkaitėje keptus brokolius, o dėl rūgštumo pagardinau granatų sėklomis.
Kai kam reikėjo dar ir bulvių:).

Lašišą pasūdykite, pabarstykite cukrumi ir smulkiai kapotais krapais. Padėkite parai į šaldytuvą sūdytis.

Kitą dieną nuplaukite druską nuo žuvies, bet krapų nekrapštykite. Jie suteiks žuviai malonų aromatą. Supjaustykite porcijomis. Užvirkite garpuodį, sudėkite žuvį ir virkite max 7-10 minučių.

Prieš tai pasigaminkite brokolius. Nuskabykite gražias šakutes nuo koto, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palaikykite 10 minučių. Perliekite labai šaltu vandeniu.

Brokolius kiek įmanoma nusausinkite, palaistykite aliejumi ir dėkite iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių.

Prieš tiekiant į stalą pabarstykite granato sėklomis. Lašišą pašlakstykite aliejumi.

cocinarendez-vous.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai