„Aluksnė“ varžybos daugelį metų turėjo vieną išskirtinumą – sniegu padengtus greičio ruožus. Nors šiemet žiema nėra tokia atšiauri, kaip praėjusiais metais, tačiau atvykus į Alūksnės miestelį, visus sportininkus ir žiūrovus pasitiko 15–20 cm storio sniego sluoksnis ir teigiama oro temperatūra. Pastaroji aplinkybė kiek pakišo koją varžybų organizatoriams.

Po iškilmingo ir griausmingo renginio atidarymo, kurio pavydėtų ne vienas miestas, visi varžybų dalyviai turėjo įveikti du greičio ruožus. Šie greičio ruožai turėjo driektis užšalusiu Alūksnės ežeru, tačiau dėl teigiamos oro temperatūros varžybų organizatoriai privalėjo atsisakyti šios minties ir atšaukti šios dienos greičio ruožus.

Sportininkai penktadienį turėjo progą tik pasižiūrėti „Aluksnė 2015“ atidarymą ir iškilmingai prariedėti pro starto pakylą. Po šios iškilmingos ceremonijos visi varžybų dalyviai išvyko ilsėtis ir ruoštis šeštadienio varžyboms.

Lenktynininkai iš Lietuvos ir Latvijos prie starto linijos turės išsirikiuoti 9 val. 30 min. Būtent tada startuos ne trečias, bet pirmas greičio ruožas.

Visą informaciją apie tai, kaip Lietuviams sekasi Dakaro ralyje sekite N40 vyrų autoklubo tinklapyje bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!