„Norime, kad sausio 15-osios dienų istorija žmonių sąmonėje būtų tiek pat reikšminga ir džiugi diena kaip Kovo 11-oji ar Vasario 16-oji. 1923 m. sukilimas ir įvykiai po jo Lietuvai dovanojo vienintelį uostą, kuris šiuo metu yra neatsiejama šalies ekonominės gerovės dalis. Todėl šią dieną kviečiame džiaugtis ir švęsti“, – dar prieš minėjimą kvietė renginį organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Visą dieną uostamiestyje netrūko renginių. Vienas šilčiausių iš jų - „Vienybės laiptų“ akcija. Ji surengta prie paminklo vieningai Lietuvai. 

Ant jo laiptų iš žvakių buvo sudėliotos ir ryškiai nušvito dvi vėliavos – Lietuvos trispalvė ir Mažosios Lietuvos (žalia, balta,raudona).

Žmonės uždegė 990 žvakių. „Norėjome, kad supleventų 1400 žvakių šviesos. Tiek savanorių dalyvavo 1923 metų sukilime. Tačiau šiemet yra 990 žvakių, o kitais metais jų bus daugiau, kol pasieksime savo tikslą“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)