„Gruodį žibintai miesto gatvėse jau švietė ilgiau, nei įprastai. Tačiau nuspręsta, kad dėl prasto matomumo to dar nepakanka. Todėl jau nuo ketvirtadienio tiek rytais, tiek vakarais gatvių apšvietimo laikas, priklausomai nuo oro sąlygų, vidutiniškai bus pailgintas dar nuo penkių iki penkiolikos minučių. Kartu norėčiau dar kartą paraginti pėsčiuosius bei vairuotojus gatvėje būti atidžiais, dėmesingais ir drausmingais“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Žinia, Klaipėdoje siekiant didinti eismo dalyvių saugumą praėjusį rudenį, po daugiau nei penkerių metų pertraukos, buvo įjungti visi uostamiesčio gatvių žibintai. Iki tol šviesdavo tik kas antras.

Šiais metais Klaipėdos savivaldybė mažiausiai šešiose uostamiesčio pėsčiųjų perėjose ketina įrengti ir specialų kryptinį apšvietimą. Jis, užtikrinantis geresnį pėsčiųjų bei vairuotojų matomumą, šiuo metu jau įrengtas aštuoniose Klaipėdos pėsčiųjų perėjose.

Artimiausiu metu Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija taip pat ketina išsamiai išanalizuoti pavojingiausiųjų pėsčiųjų perėjų saugumo parametrus Šilutės plente, Statybininkų prospekte ir Kauno gatvėje bei nuspręsti, kurias iš jų naikinti, o kuriose įrengti papildomas eismo saugos priemones.

Įvertinus situaciją, miesto gatvėse ketinama įrengti daugiau greičio slopinimo kalnelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją