Bet ši istorija visai kitokia. Yra gerų, labai gerų žmonių, kurie namuose turi priglaudę beglobiukų, nuolat padeda lauke vargstantiems, dar ir kąsniu dalinasi su beglobių gyvūnų organizacijų išgelbėtais gyvūnais. Violeta ne kartą prisidėjo prie ligoniukų gelbėjimo, tik šį kartą ji pati atsidūrė mūsų vietoje, kai reikia gelbėti, galvoti, iš kur gauti lėšų gydymui, kur, kaip gabenti į gydyklą, prašyti gerų žmonių pagalbos.

Pagalbos prašome po „Rainiuko“ sparnu atsiradusiam Smėliukui. Taigi, Smėliuko istorija. 2014 m. gruodžio 26 d. grįžusi namo prie durų radau šią mažą „dovanėlę“. Pamatyti prie durų katinėlį man – ne naujiena, nes jau porą metų turiu „komandą“ laukinukų, kuriuos kasdien pamaitinu, bet čia iškart supratau, kad kažkas negerai. Pakilo mažulis ant trijų letenyčių, parietęs po savim ketvirtąją, o žvilgsnis buvo pilnas išgąsčio ir skausmo.

Pati išsigandau turbūt dar labiau, nes namie ir taip jau du šunys ir du katinai (viena kalytė paimta iš „Grindos“, katytės rastos vos kelių savaičių amžiaus). Kur dėti, ką daryti? Bet ilgai galvoti nebuvo kada, nes letenėlė buvo stipriai sužalota. Į dėžutę ir į namus. Kiek galėjau, dezinfekavau žaizdą, kiek mažius leido (labiau prilietus skaudėjo bėduliui), apvyniojau tvarsčiu. Mažius – miegoti, o aš – galvoti, ką toliau daryti.

Kitą dieną, kadangi šventinės dienos visos suplanuotos, tikėdama, kad katinėlio letenytės žaizdelės – tik paviršinės, jas praploviau (dezinfekavau), sutvarsčiau kiek galėdama ir palikau mažių gyti. Bet širdis vis dėlto nenurimo ir kitą dieną paskambinau į vet. kliniką užsirašyti apžiūrai. Vakarinis laikas (nes galėjau tik po darbo) vienas vienintelis buvo tik 30-ai dienai. Padarius rentgeną iš gydytojos veido supratau, kad popieriai prasti. Turime atvirą lūžį, katinėliui pakilusi temperatūra.

Operacijos kainą spėjau iš anksčiau skaitytų įvairių vargšelių istorijų. Gydytoja patvirtino – ji gali siekti 600 Lt., o kur dar vaistai, perrišimai ir kt. išlaidos. Bet migdyti gyvūno dėl tokios priežasties niekaip negalėčiau. Gydytoja padėjo užsiregistruoti į kitą kliniką, netrukus buvome ten. Mažius gavo porciją vaistų ir lieka klinikoje. Jį operavo sausio 2 d. Gavome antibiotikų ir vaistų nuo skausmo į namus.

Sausio 4 d. – apžiūra ir antibiotikai namo. Kitas apsilankymas perrišimui ir apžiūrai buvo numatytas sausio 10 d. Smėliukui, kaip gydytoja sakė, apie 6-7 mėnesiai. Tokie sužalojimai greičiausiai todėl, kad arba mašina partrenkė, arba ant mažiaus užgriuvo kažkoks sunkesnis daiktas. Katinėlis išties labai mielas, gydytoja net nusistebėjo, kad rastas lauke. Labai nori dėmesio ir kad jį glostytų.

Visiškai sugijus letenytei, paleisiu atgal į lauką, bet bijau, kad pripratęs prie namų (gydytoja prognozuoja apie 3 mėn. gydymą) mažius nesupras, kodėl staiga yra paliekamas lauke. Be jokios abejonės po gydymo ir netgi jau dabar ieškome jam namų! Kur gi jau tokį kakavinį, besivoliojantį ant lovos į gatvę ant tirpstančio sniego pavasarį paleisi?!

Ačiū Violetai, kuri pati ėmėsi iniciatyvos ir nelaukė, kol atsilaisvins kažkoks savanoris, važiuos, ims, veš, kažką darys. Moteris pati savarankiškai padėjo ir pasirūpino ligoniuku. Deja, kainos veterinarijos gydykloje yra kosminės, todėl vienas čia niekaip nesusimokėsi. Prisidėkime visi prie Smėliuko gydymo. Skola užrašyta VšĮ „Rainiukas“ vardu. Didžiulė dovana yra turėti globėją, be kurio apskritai joks gelbėjimas būtų neįmanomas. Ačiū visiems tiems, kas galbūt negalite priglausti, nuvežti, iš kokios smegduobės ištraukti, bet visuomet su beglobiais dalinatės. Operacija kainavo ~174 eurų, dar apie 60 eurų kainuos įvairios pakartotinės procedūros ir vizitai pas veterinarus.

Svarbiausia, kad tik kojytė gerai gytų. Smėliukas šiuo metu su gipsu. Pasveiks, lakstys kaip pantera, tik reikia laiko. Galima katinėlį rezervuoti. Labai gražus, ramus, mielas, švelnus. Katinėliui 6-7 mėn. Bus kastruotas.

Jei norite jam suteikti namus, skambinkite tel. 8 686 65501. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.