Alerginis rinitas. Dažniausiai jo simptomai – čiaudulys, ašarojimas, sloga, gerklės perštėjimas – pasireiškia per pirmas dvi valandas po pabudimo.

Angina. Gerklės skausmas, pasunkėjęs rijimas, karščiavimas labiausiai kamuoja praėjus 4–6 val. po pabudimo.

Astma. Dažniausiai šios ligos priepuoliai užklumpa netikėtai ir nepasiruošus, kai iki pabudimo dar būna likusios kelios valandos. Mokslininkai apskaičiavo, kad yra 100 kartų didesnė tikimybė, jog astmos simptomai pasireikš anksti ryte, o ne dieną.

Hipertonija. Žmonės, kenčiantys nuo didelio kraujospūdžio, prasčiausiai jaučiasi 11–15 val.

Širdies ligos. Skausmas krūtinės srityje verčia pabusti naktį arba paryčiais. Tikėtina, kad kraujagyslių trombos susidaro per pirmąsias valandas po pabudimo. Infarktas dažniausiai ištinka 9–10 val.

Sąnarių ligos. Jos ramybės neduoda popietėmis ir vakarais. Sąnarių gėlimas, maudimas ar net stiprus skausmas neleidžia užmigti ir pailsėti.

Epilepsija. Šios ligos priepuoliai dažniausiai ištinka dieną arba naktį. Ryte ir vakare jie pasitaiko gana retai.

Šlapimo takų infekcija. Skausmas ir padažnėjęs noras šlapintis dažniausiai kamuoja naktį arba anksti ryte.

Skausmas. Įvairių priežasčių sukeltas skausmas – dantų, galvos, menstruacijų ir kt. – dažniausiai ramybės neduoda naktimis, paryčiais ir popietėmis.

Organų aktyvumas

Nors sveiko žmogaus organai funkcionuoja visą parą, tačiau skirtingomis valandomis jų aktyvumas padidėja arba sumažėja. Laikas, kai organai veikia aktyviausiai:

Kepenys – 1–3 val.
Plaučiai – 3–5 val.
Skrandis – 7–9 val.
Širdis – 11–13 val.
Inkstai – 17–19 val.