Klaipėdos apskrities ugniagesiai gelbėtojai neturi laiko atsikvėpti. Jie vyksta į vienas po kito gaunamus pranešimus padėti pašalinti uragano padarinius.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Klaipėdos apskrityje gauta maždaug 20 pranešimų apie nuvirtusius medžius, kelio ženklus, statybvietes saugančias tvoras. Grėsmė iškilo ir Klaipėdos simboliui – burlaiviui „Meridianas“.

Sekmadienio paryčiais, kai vėjas dar labiau sustiprėjo, jis pridarė dar daugiau aibių.

Klaipėdos senamiestyje kilo potvynis – užlieta Žvejų gatvė ties 19 namu ir jo rūsys. Manoma, kad tokio incidento priežastis yra iki pavojingo lygio pakilęs Danės upės vanduo. Į ją vanduo plūsta iš Kuršių marių, todėl trūksta tik gero metro, kad upė miesto centre išsiveržtų per krantus.

Bene didžiausią grėsmę kelia nuo Pilies tilto atitrūkusi pontoninė pakyla. Ją darbininkai sumontavo, kad galėtų dirbti ant vandens, nes to reikia remontuojant Pilies tilto prieigas.

Vėjo sukeltos bangos Danės upėje pontoninę prieplauką nuplėšė ir nuplukdė iki kito – Biržos tilto. Didžiulė prieplauka trankosi į tiltą ir jį gadina.

„Jei ta pontoninė prieplauka „pralįs“ pro Biržos tiltą, tada kils didžiulė grėsmė „Meridianui“, jis gali būti gerokai apgadintas. Apie šį incidentą informavome Klaipėdos savivaldybės atstovus, jie turi spręsti problemą“, - aiškio ugniagesiai gelbėtojai.

Uostamiestyje vėjas tiek įsismarkavęs, jog patarimas geriau likti namuose atrodo labai įtikinamai. Mieste ypač pavojinga vaikščioti po medžiais, nes ne vienas jų jau nugriuvęs.

Vairuotojams pavojų kelia tai, kad prieš automobilį vėjas bet kada gali atginti šiukšlių konteinerį – jų mieste išvartyta nemažai.

Uraganinis vėjas turėtų šiek tiek nurimti sekmadienio pavakarę. Šiuo metu vėjo greitis gūsiuose pajūryje siekia 28-32 metrus per sekundę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)