Sudėtis:

moliūgas – 500 g;
miltai – 2,5 stiklinės;
cukrus – 2 v. š.
mielės – 15 g.;
saulėgrąžų aliejus (1 v. š. tešlai) – 500 ml
cukraus pudra – 2-3 v. š.

Paruošimo būdas:

Moliūgui nuvalyti žievelę. Išvirtą pasūdytame vandenyje moliūgą ištrinti iki vientisos masės, truputį atvėsinti. Į gautą masę įdėti mieles, miltus, 2 v. š. cukraus, įpilti šaukštą aliejaus. Užmaišyti tešlą ir palikti 2 val. „pakilti“.

Gauta tešla neturi lipti prie pirštų (jei limpa, įdėti dar miltų). Iš jos lipdom rutuliukus arba kitos formos spurgytes ir kepam aliejuje kaip įprastas spurgytes iki auksinės spalvos. Gautas spurgas gausiai apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)