Klausimas:
"Neseniai aš įsimylėjau vaikiną, su kuriuo draugaujame penkis mėnesius. Turbūt net nereikia sakyti, kad mėgaujamės nuostabiu seksu, tačiau dažnai po tikrai intensyvaus orgazmo aš prapliumpu ašaromis. Kas man atsitinka? Aš niekuomet nebuvau seksualiai išnaudojama ir esu labai seksuali."

Gydytojo seksopatologo atsakymas:

Priešingai tam, ką gali manyti daugelis žmonių, atsakas, kurį moterys demonstruoja orgazmo piko metu, gali būti labai skirtingas ir dažnai neteisingai suprastas. Moterys man pasakoja, kad pasiekusios kulminaciją jos tarsi sprogsta ir pasiekia emocinį atsipalaidavimą. Tokia išraiška gali būti ašaros, juokas, kūkčiojimas ar stiprus verkimas.

Dėl to, kad seksualinio atsako ciklas yra daugiafazis, viso proceso metu yra energetinio pastatymo laipsniai. Seksualinio atsako ciklas veikia taip: iš pradžių moteris pajunta nežymų susidomėjimą seksualine patirtimi (“nežymaus pajudėjimo” fazė); tuomet ji gali susijaudinti ir pajusti ryškų seksualinės išraiškos geismą. Toliau ji patiria susijaudinimą, kurio metu įvyksta nemažai fiziologinių pakitimų. Jį seka pakylėtas susijaudinimas ir plato fazė. Tuomet ateina jos orgazmas, kurio metu ji paleidžia susikaupusią energiją ir kraujo suplūdimą. Ir galiausiai ji užbaigia atsipalaidavimu.

Viso šio proceso metu atsiranda indikatoriai, tokie kaip spalvos pakitimas, pagreitėjęs kvėpavimas, lytinių audinių patinimas ir vyriškų bei moteriškų lytinių organų standumas bei drėgnumas. Viso proceso metu iki pat orgazmo kaupiasi energija, kurią paskui reikia iškrauti. Ta energija gali išsikrauti bet kokia forma, kurią tik sugeba išgauti kūnas, taigi, kaip ir jūsų atveju, tai gali būti ir ašaros. Tai yra gamtos jums dovanojama brangi dovana. Žinokite, kad tai yra tobulai nuostabi priemonė atsikratyti jausmų ir energijos.

Įsitikinkite pati, ar šios ašaros tikrai yra džiaugsmo ašaros, o ne liūdnumo ar kažko kito, kas gali ateiti iš buvusių skausmingų santykių, sekso ar jūsų kūno įvaizdžio. O tuomet judėkite pirmyn ir jauskitės palaiminta, kad galite mėgautis tokiomis emocijomis. Yra nuostabu, kad galite taip jausti ir išreikšti savo jausmus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją