A.Merkel pareiškė, kad Rusija turi laikytis visų Minsko susitarimų dėl paliaubų Ukrainoje punktų, tik tuomet Europos sankcijas galima būtų atšaukti.

„Manau, kad reikia įsitikinti, jog visas Minsko susitarimas įvykdytas, tik tada galėsime pasakyti, kad sankcijos bus atšauktos“, – sakė A.Merkel Berlyne per bendrą su Ukrainos premjeru Arsenijumi Jaceniuku spaudos konferenciją.

A.Jaceniuko vizitas didžiausioje Europos Sąjungos (ES) šalyje surengtas tuo metu, kai 28 šalių blokas, balansuojantis ant naujos recesijos ribos, svarsto galimybę sušvelninti finansinius suvaržymus Rusijai, dėl kurių kenčia abi pusės.

Neseniai išsakyti A.Merkel koalicijos narių ir Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o komentarai rodo, kad faktas, jog per pastaruosius du mėnesius aprimo kautynės tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir dalį rytų Ukrainos kontroliuojančių prorusiškų separatistų, Berlyne ir Paryžiuje pradedamas laikyti dingstimi pradėti gerinti ryšius su Maskva.

Netgi į Kremlių itin įtariai žvelgiančios valstybės, tokios kaip Latvija, pasiuntė V.Putinui draugiškesnių signalų.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius trečiadienį sakė įžvelgiantis „signalus, kad yra tam tikro pobūdžio noras iš Rusijos pusės glaudžiau dirbti“ su ES.

„Jei situacija Rytų Ukrainoje gerės, mes tikrai paremsime sankcijų švelninimą“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)