Vien praėjusią parą Kauno apskrityje užfiksuota net 10 atvejų, kai buvo rasti netikri eurai. Daugiausiai padirbtų pinigai aptinkami kioskuose ir kitose smukiojo verslo objektuose. Beje, manoma, kad netikri eurai buvo priimti jau anksčiau, tačiau tik dabar patikrinta ir nustatyta, kad jie netikri.

“Galėtume pasidžiaugti, kad žmonės tampa vis labiau atidesni. Žmonėms vis sunkiau ir sunkiau iškišti padirbtą pinigą“, - sako Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

Policija sako, kad pinigai padirbti pakankamai kokybiškai, tačiau palyginus tikrą ir padirbtą kupiūrą nesudėtingą atskirti.

Kauno apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos II skyriaus viršininkas Donatas Karalukas sako, kad padirbti pinigai Lietuvoje pasirodė dar praėjusių metų viduryje. Iš viso iki šiol Lietuvoje iš apyvartos išimta 126 vienetų eurų banknotų.

Palyginus su kitomis euro zonos šalimis, Lietuvoje netikrų pinigų aptinkama pakankamai mažai. Lietuva pagal šį rodiklį yra trečia nuo sąrašo pabaigos. Iš viso Europoje nuo 2003 metų iš apyvartos išimta virš 2 mln. vienetų banknotų. Daugiausiai netikrų pinigų aptinkama Italijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)