Nors nuo Naujųjų metų keitėsi Lietuvos nacionalinė valiuta ir 2015 m. sausio 1 d. galima pradėti atsiskaitinėti eurais, sausio 2 d. sužinojau, kad tai įmanoma dar ne visur.

Apie 20.30 val. Kaune autobusų stoties stotelėje įlipau į 15 troleibusą ir vairuotojui (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI) padaviau 0,35 euro centus, paprašiusi bilieto, kuriuo galėčiau tęsti kelionę.

Vairuotojas, pažiūrėjęs, kad tai euro centai, pareikalavo mokėti litais. „Duok litais“, – leptelėjo, ir grąžino man pinigus. Aš atsakau, kad litais neturiu ir noriu įsigyti vienkartinį bilietą eurais. Vairuotojas pasakė, kad už euro centus bilieto neparduos ir uždarė pertvarą pinigams dėti.

Na, ar vairuotojui nederėtų prisiminti, kad jau Naujieji metai, pasiskaityti Kauno miesto viešojo transporto tinklalapyje nurodytos informacijos, kur yra parašyta, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. iki sausio 15 d. bus galima atsiskaityti už vienkartinius važiavimo bilietus tiek litais, tiek eurais?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI paprašė komentaro „Kauno autobusų“ Keleivių vežimo tarnybos vadovo Rimo Stankaičio. Jis nurodė, kad vairuotojas bus paprašytas pateikti pasiaiškinimą, ir paaiškėjus, kad padarė pažeidimą, bus nubaustas, kadangi apie įsigaliojusią tvarką turėjo žinoti.