„Kategoriškai smerkiame tokius išpuolius, solidarizuojamės su žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų artimaisiais. Tikime, kad tai tikrai nepakeis nei Prancūzijos, nei sąjungininkų, tarp kurių esame ir mes, požiūrio į terorizmą“, - trečiadienį BNS sakė ministras.

Jo teigimu, įvykis Prancūzijoje „yra vienas iš priminimų, kad tokie teroro aktai neturi sienų ir niekas neapdraustas nuo tokių įvykių“.

„Todėl, kai kalbame apie pastangų, požiūrio suvienijimą, ne tik politikos, bet ir konkrečių veiksmų prieš terorizmą, nereikia turėti iliuzijų, kad tai nesusiję su mumis, o susiję su kažkuo kitu. Tai yra bendras iššūkis visiems, visai civilizacijai, visoms šalims“, - teigė ministras.

Trečiadienį mažiausiai 11 žmonių, tarp jų du policininkai, žuvo, kai du Kalašnikovo automatais ir raketiniu granatsvaidžiu ginkluoti užpuolikai įsiveržė į Prancūzijos satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją. Keli žmonės sužeisti.

„Charlie Hebdo“ pagarsėjo 2006 metų vasarį, kai perspausdino musulmonų pranašą Mahometą vaizduojančią karikatūrą, iš pradžių paskelbtą Danijos dienraščio „Jyllands-Posten“. Tas žingsnis išprovokavo musulmonų įtūžį visame pasaulyje.

Satyrinio leidinio biuras jau buvo tapęs užpuolikų taikiniu 2011-ųjų lapkritį, kai į pastatą buvo mestas Molotovo kokteilis. Tas išpuolis įvykdytas, kai savaitraštis paskelbė kitą Mahometo karikatūrą ir „pakoregavo“ vieno savo numerio pavadinimą – „Charia Hebdo“, turėdamas omenyje griežtą islamo teisę (šariatą).

Nors buvo paduotas į teismą dėl įtariamo antirasistinių įstatymų pažeidimo, „Charlie Hebdo“ toliau spausdino prieštaringai vertinamas pranašo karikatūras.

Leidinio redaktorius Stephane'as Charbonnier (Stefanas Šarbonjė), kurį ne kartą buvo grasinta nužudyti, gyvena saugomas policijos.