Jungtinėse Valstijose 2014-aisiais, palyginti su ankstesniu 12-os mėnesių laikotarpiu, registruoti lengvųjų automobilių bei sunkvežimių pardavimų mastai kilstelėjo 5,9 proc. ir pasiekė daugiau kaip 16,5 mln., rodo rinkos tyrimų įmonės „Autodata Corp“ pateikti duomenys. Gruodžio mėnesio pardavimai siekė 1,5 mln., t. y., palyginti su 2013-ųjų gruodžiu, padidėjo beveik 11 proc.

Tiesa, praėję metai taip pat pažymėti didelio masto automobilių atšaukimais iš rinkų, prasidėjusiais dėl „General Motors“ užregistruotų techninių problemų, sukėlusių 42 mirtis dėl JAV kilusių eismo įvykių. „Fiat Chrysler Automobiles“ savo transporto priemones buvo priversta atšaukti po senesniuose „Jeep“ modeliuose aptiktų gedimų, be to, daugelis gamintojų nuostolių patyrė ir dėl Japonijos oro pagalvių sistemų gamintojos „Takata“ tiektų netinkamų detalių.

Kita vertus, šie atšaukimai nedaug sumažino vartotojų aktyvumą – juos kompensuoja žemos degalų kainos ir mažos bankų taikomos palūkanos, didesnės pajamos. Automobilių pardavimai auga dar iki šį mėnesį vyksiančios Šiaurės Amerikos tarptautinės automobilių parodos, kurioje ketinama pristatyti daug naujų modelių, – tikėtasi, kad pastarasis veiksnys ir turės pardavimams daugiausiai įtakos. Gamintojai teigia šiais metais laukiantys gerokai augsiančių pardavimų apimčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją