Kompozitoriaus žmona Akvilė Dobrovolskė neslėpė liūdesio dėl ištikusios tragedijos. Moteris pasakojo apie sutuoktinio mirtį sužinojusi maždaug 4 val. ryto – jai paskambino medikai.

„Konkrečios priežastys, kodėl taip nutiko, man nebuvo įvardytos, bet tai turbūt net nebuvo viena priežastis. Jis tiesiog jau silpo ir geso. Man sakė, kad ir funkcijos atsisako veikti“, – sunkiai žodžius rinko moteris.

Per visą laiką, kol jos vyras gulėjo ligoninėje, nė vieno iš šešių policininkų sulaikytų jaunuolių artimieji su ja nesusisiekė, nepareiškė užjautos, neatsiprašė.

„Daugiau nieko nežinau, reikia skambinti visur, žiūrėti... Viskas kol kas tik teoriškai – tik pradėjau kažką daryti. Girdėjau, kad bus daroma ekspertizė“, – paklausus apie tolesnius jos veiksmus, pasakojo A. Dobrovolskė.

Ji tikina dar negalinti pasakyti ir nieko pasakyti apie tai, kaip su velioniu bus atsisveikinama, kur jį ketinama palaidoti.

„Dabar yra atėjusi sesuo, bandome pagauti kažkokius galus“, – sakė moteris.

Negali suprasti jaunuolių žiaurumo

Sunkiai žodžius rinko ir seniai T. Dobrovolskį pažįstantis, su juo nemažai bendravęs muzikologas Darius Užkuraitis. Faktą apie kompozitoriaus mirtį jis sužinojo iš žurnalistų.

„Oi, kaip liūdna“, – atsiduso jis.

„Nebuvau labai artimas jo draugas, tačiau mes buvome pažįstami, todėl sekiau naujienas apie jo būklę. Tai buvo nuostabus žmogus.

Aišku, kad tai yra žiaurus, visiškai žiaurus įvykis. Net neįsivaizduoju, kodėl žmonės taip nebevertina gyvybės. Man sunku suprasti, kaip galima spardyti žmogų. Suprantu, kad kartais kyla muštynės ar dar kokie konfliktai, tačiau spardyti gulintį žmogų... Tai pažeidžia visus garbės kodeksus ir visą kitą. Nesuprantu tokių žmonių, kurie gali sau leisti daužyti vieną, tai nepateisinamas žiaurumas“, – įsitikinęs D. Užkuraitis.

Vadina absoliučiai beprasmiška mirtimi

Užuojautą kompozitoriui ir jo artimiesiems reiškė ir kiti jo pažįstami. Jie savo mintimis dalijosi socialiniuose tinkluose.

„Tesiilsi ramybėje Tomas Dobrovolskis. Užuojauta jo šeimai ir artimisiems. Absoliučiai beprasmiškai atimta jauno žmogaus, vyro, tėvo gyvybė“, – dėl tragedijos apgailestavo dainininkas Vaidas Baumila.

Savo ruožtu filosofas Leonidas Donskis pamena T. Dobrovolskį girdėjęs tik du kartus – Geteborgo knygų mugėje ir Vilniuje, tačiau už juos jis tikino esąs labai labai dėkingas likimui.

„Tik du kartus girdėjau nuostabų muzikantą ir kompozitorių Tomą Dobrovolskį – Geteborgo knygų mugėje ir Vilniuje. Bet ir už juos esu dėkingas likimui. Mes lygioje vietoje netenkame talentų. R.I.P“, – užuojautą pareiškė jis.

„Tai buvo žmogus, kuriam muzika buvo daugiau nei muzika... AtA Tomui ir nuoširdi užuojauta artimiesiems“, – savo paskyroje rašė daininkas Linas Adomaitis.

„Užuojauta gražiai Tomo šeimai. Labai gaila, kad tokie šviesūs žmonės išeina per anksti... Žiauriai liūdna...“, – nuoskaudos neslėpė ir dizainerė Indra Marcinkevičienė.

„Užuojauta Tomo Dobrovolskio šeimai. Nemoku apsakyti, kaip suprantu Jūsų skausmą“, – užuojautą siuntė ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

„...Tomas neišgyveno... Liūdime visi dėl to labai. Visi turime susikaupti ir labai gerai pagalvoti kaip padėti šeimai, kuriai dabar sunkiausia...“, – ragino muzikos festivalių organizatorius Algirdas Barniškis.

Jis planuoja neatsisakyti minties sausio 8 dieną surengti Tomo Dobrovolskio paramos koncertą, kurio idėja buvo sumanyta dar jam esant gyvam.

DELFI primena, kad T. Dobrovolskis buvo sumuštas gruodžio 24-osios naktį apie 3 val. Vilniuje, Vingrių gatvėje, šalia naktinio baro ir dėl galvos traumos paguldytas gydyti. Menininką ištiko koma.

Vilniaus policija netrukus sulaikė šešis jaunuolius, kurie įtariami Kūčių naktį sumušę šunį vedžiojusį T.Dobrovolskį. Kai kuriuos jų teismas leido suimti.

Menininkui neišgyvenus, antradienį dar prieš pietus prokuratūra perkvalifikavo bylą. Tas, kas nužudė dėl chuliganiškų paskatų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (971)