Tešlai reikės:

3 stiklinių miltų,

500 g špinatų,

4 kiaušinių.

Mėsos įdarui reikės:

200 g keptos mėsos,

100 g supjaustyto kumpio,

3 valg.šaukštų augalinio aliejaus (geriausia alyvuogių),

2 morkų,

1 saliero šaknies,

2 svogūnų,

1 stiklinės sultinio,

1 stiklinės pomidorų padažo arba 5-6 šviežių skiltelėmis supjaustytų pomidorų,

druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto, petražolių, čiobrelių, lauro lapų – pagal skonį,

1 stiklinės balto vyno.

Bešamelio padažui reikia:

50 g sviesto,

100 g miltų,

0,5 litro pieno.

Įdaro paruošimas

Visas daržoves nuplaukite ir išvalykite. Aliejuje pakepinkite supjaustytus svogūną, salierą, morkas, į juos sudėkite mėsą, kumpį, tarkuotą muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais. Po 20 minučių supilkite pomidorų padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies. Po to įpilkite sultinį, vyną, įdėti prieskoninių augalų ryšulėlį ir ant silpnos ugnies troškinkite 1 valandą. Po to prieskoninius augalus išimkite.

Tešlos paruošimas

Pasūdytame vandenyje išvirkite špinatus ir smulkiai supjaustykite. Žalius kiaušinius sumaišykite su špinatais, suberkite miltus ir užminkykite tešlą . Palikite tešlą pusę valandos pastovėti, paskui iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais po 7 cm.

Bešamelio padažo gaminimas

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite jame miltus iki gražios auksines spalvos. Į keptuvę nuolat maišant, o paskui intensyviai plakant po truputį pilti pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakite, kad neliktų miltų gumuliukų ir pagardinkite druska bei pipirais.

Lazanijos gaminimas

Supjaustytus tešlos kvadratus išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę į jį 2 valg.šaukštus augalinio aliejaus ( kad lakštai nesusiklijuotų), iškelkite sieteliu, leiskite nuvarvėti vandeniui. Kvadratinius lakštus padėkite ant švaraus audinio ir leiskite apdžiūti.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite vienu lakštų sluoksniu. Ant jų uždėkite sluoksnį mėsos įdaro, apliekite bešamelio padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Po to padenkite antru lakštų sluoksniu, išdėkite antrą sluoksnį mėsos įdaro ir t.t. Patiekalą užbaikite sluoksniu sūrio ir sviesto.

Kepkite orkaitėje 40 min. Patiekite karštą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)