Teismas patenkino jos prašymą iškelti fizinio asmens bankroto bylą. Nutartis per septynias dienas dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Pasiklausyti nutarties trečiadienį neatvyko nei pati A. Pilvelytė-Motiekienė, nei jos advokatas. Atlikėja nedalyvavo nė viename teismo posėdyje, kuriuose buvo nagrinėjamas jos prašymas iškelti fizinio asmens bankroto bylą.

Šis prašymas nagrinėtas Klaipėdos miesto apylinkės teisme, nes A. Pilvelytė-Motiekienė savo gyvenamąją vietą yra deklaravusi Neringos savivaldybėje.

Posėdžiai vyko už uždarų durų, todėl viešai buvo skelbiama tik nutarties rezoliucinė dalis.

Teismas nusprendė A. Pilvelytei-Motiekienei iškelti fizinio asmens bankroto bylą.

Bankroto administratoriumi paskirtas Saulius Putrius, buvęs Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas.

Suinteresuotais asmenimis byloje yra antstolis Irmantas Gaidelis, Valstybinė mokesčių inspekcija ir vienas komercinis bankas.

Suma, kurią A. Pilvelytė-Motiekienė yra skolinga kreditoriams, viešai nebuvo įvardinta, ją atskleisti atsisakė ir atlikėjos advokatas.

Teismas nustatė 30 dienų terminą, per kurį kiti kreditoriai, jei tokių yra, bankrutuojančiai A. Pilvelytei-Motiekienei dar gali pareikšti savo pretenzijas.

Teismas taip pat nustatė, jog savo būtiniausioms reikmėms atlikėja, auginanti mažametį vaiką, per mėnesį gali išleisti ne daugiau nei 1350 litų.

A. Pilvelytės-Motiekienės fizinio asmens bankroto bylai išnagrinėti prireikė vos dviejų posėdžių, o trečiajame jau buvo paskelbta nutartis.

DELFI rašė, jog iš varžytinių parduodamas nekilnojamasis turtas, priklausantis atlikėjai A. Pilvelytei. Šių metų kovą iš varžytinių buvo pardavinėjamas A. Pilvelytės namas ir sklypas (turtas įvertintas 1 mln. 120 tūkst. litų) prestižiniame Žvėryno rajone.

Rugsėjį varžytinėse buvo parduodami atlikėjai ir jos tėvui Algirdui Pilveliui priklausantys butai Vilniuje, Totorių gatvėje. Pradinė senamiestyje esančių butų pardavimo kaina – 388 000 litų.

Lapkritį paskelbtos dar vienos varžytinės – antstoliai pardavinėja A. Pilvelytės žemės sklypą, esantį Trakų rajone. Nekilnojamojo turto kaina – 897 000 litų. Šių objektų pardavimas sustabdytas dėl bankroto bylos.

Naujienų portalui DELFI A. Pilvelytė papasakojo, kad nekilnojamasis turtas antstolių išparduodamas siekiant padengti įsiskolinimą bankui.
„Apie tai kalbėti nėra paprasta. Nes tai labai skaudi ir asmeniška tema“, – anksčiau DELFI pripažino jauna moteris.

Prieš kelerius metus statybų verslą sukūrusi A. Pilvelytė pabrėžė, kad 2008 metais bankrutavo daug įmonių.

Krizė daugeliui verslą kūrusių žmonių paliko skaudžias pasekmes. Verslo planas buvo labai geras, tačiau niekas nesitikėjo, kad krizė taip skaudžiai smogs, – neslėpė atlikėja. – 2008 metais taip pat pradėjome mažaaukščių namų statybų verslą, iš banko pasiėmėme paskolą. Tačiau po finansinio pakilimo netikėtai atėjo krizė, nekilnojamojo turto kainos krito ir mūsų verslo planas sugriuvo.“

Negalėjusi grąžinti bankui paskolos, A. Pilvelytė netgi pardavė prabangų keturių kambarių butą sostinės Žvėryno rajone.

„Stengėmės draugauti su banku, pardavėme butą ir geranoriškai įnešėme sumą bankui, kad skola būtų mažesnė. Tačiau paskolos palūkanos ir delspinigiai augo... Paskolos nebegalėjau grąžinti. Dabar situacija yra kokia yra“, - apgailestavo nelengvą laikotarpį išgyvenanti A. Pilvelytė, kuriai neliko kitos išeities, kaip prašyti teismo iškelti fizinio asmens bankroto bylą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)