AEB asociacija nurodo, kad lapkritį Rusijoje pats populiariausias modelis buvo „Kia Rio“, kurio pardavimai siekė 10 834 vnt. Jis aplenkė antroje vietoje likusią „Lada Granta“ (10 520 vnt.). Tai pirmas atvejis nuo 7-ojo dešimtmečio, kai populiariausių modelių viršūnėje yra ne „Lada“ modelis.

Kia Rio
„Lapkritį turėjome keletą problemų su tiekėjais. Turėjome sustabdyti „Granta“/ „Kalina“ gamyba kelioms dienoms, tad logiška, kad mažesnė gamyba reiškia sumenkusius pardavimus“, – „Automotive News Europe“ teisinosi „AvtoVAZ“ atstovas.

Į populiariausių modelių dešimtuką lapkritį taip pat pateko „Hyundai Solaris“, „Renault Logan“ ir „Duster“, „Lada Largus“, „Toyota RAV4“, „Lada Kalina“, „Chevrolet Niva“ bei „Volkswagen Polo“.

Vis dėlto praėjusio mėnesio nesėkmė neišstumė „Lados“ iš pirmos pozicijos bendroje 2014-ųjų suvestinėje. Rusijos automobilių gamybos milžinas per šiuos metus pardavė 351 992 mašinas, o „Kia“ – 175 491.

Hyundai Solaris
„Granta“ taip pat turi solidžią persvarą skaičiuojant atskirų modelių pardavimus šiemet. „Lada“ markės atstovės pardavimai siekia 139 405 vnt., antroje vietoje yra „Hyundai Solaris“ (105 142 vnt.), trečioje – „Kia Rio“ (84 350 vnt.).

„Rio“ ir „Solaris“ yra gaminami Sankt Peterburge, „Lada Granta“ – Toljatyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)