I. Jankauskaitė gimtajame Kaune vedė radijo laidelę vaikams ir mokėsi groti fortepijonu Juozo Naujalio muzikos mokykloje.

13 metų Inga jau koncertavo su L. Adomaičio grupe "L+". Tuo pačiu metu mokėsi Kauno Vinco Kudirkos vidurinėje mokykloje ir dirbo radijo stoties „Ultra vires“ laidos vedėja.

Dar studijuodama Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje I. Jankauskaitė susituokė su verslininku Gintaru Plytniku, su kuriuo 2002 metais susilaukė sūnaus Kosto.

Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre Jono Vaitkaus, Sauliaus Mykolaičio spektakliuose vaidmenis kūrusi Inga 2007 sulaukė pakvietimo sukurti charizmatišką Mėtos personažą kultiniame seriale „Nekviesta meilė“. Netrukus sulaukė ir pakvietimo dalyvauti muzikinėje laidoje „Žvaigždžių duetai“. Su dainininku Česlovu Gabaliu ji tapo projekto nugalėtoja. 

Vėl pečius užgulusį populiarumą aktorė atlaikė sunkiai. Apie savo asmeninį gyvenimą nekalbanti moteris neretai atsiribodavo ir nuo viešumos, vengdavo lankytis renginiuose. Apie jos antrąją santuoką nežinojo netgi jos kolegos. Tačiau paslaptingas gražuolės aktorės gyvenimas visada domino jos gerbėjus.

"Šlovė yra kaip troleibusas. Svarbu laiku įlipti ir laiku išlipti", - yra sakiusi ji.

Ko gero, daugelis sutiks, kad I. Jankauskaitei motinystė ir bėgantys metai padėjo tik dar labiau pražysti.

30-ties aktorė su antruoju savo vyru notaru Mariumi Stračkaičiu susilaukė dvynių Jono ir Marijos.

Elegantiškoji I. Jankauskaitė: anksčiau ir dabar - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)