Nors pirmiausia Kalėdos yra religinė šventė, šlovinanti Jėzaus Kristaus gimimą, tačiau taip pat ji laikoma ir viena didžiausių komercinių švenčių. Kalėdų laikotarpiu vidutinis Europos Sąjungos gyventojas planuoja išleisti kelis šimtus eurų dovanoms šeimos nariams ir draugams, rodo nuo spalio 16 d. iki lapkričio 5 d. vykdytas tarptautinės finansų korporacijos ING tyrimas.

ING apklausos metu pasiteiravo 1000 žmonių iš kelių Europos šalių nuomonės ir nustatė, kad vidutinis Didžiosios Britanijos gyventojas planuoja šiemet Kalėdų dovanoms išleisti apie 440 eurų, savo ruožtu vidutinis Belgijos gyventojas išleis vos 190 eurų.

"Kalėdų metu daugeliui žmonių svarbiausia praleisti laiką su draugais ir šeima, o ne pirkti dovanas, - teigiama ING atliktos apklausos ataskaitoje. - Tačiau realybėje daugelis susiduria ir su spaudimu daugiau pirkti, todėl itin svarbu tampa ir dar kartą peržiūrėti savo šventinį biudžetą".

Šiemet Kalėdos į Europos Sąjungą atėjo susidarius itin jautriai ekonominei situacijai: tokios regiono šalys kaip Belgija, kur įsikūrusios svarbios ES bloko būstinės, su protestais prieš taupymo priemones susiduria kone kiekvieną savaitę nuo pat lapkričio 24-osios iki gruodžio 15-osios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)