Prakartėlė bus pašventinta ir įžiebta Kūčių vakarą 19 val.

Pasak muziejaus direktoriaus Antano Ivinskio, prakartėlė, kaip religinė šventinė instaliacija, tik pastaraisiais laisvės dešimtmečiais iš uždarų bažnyčių išėjo į atviras visuomenines erdves ir daugumai miestelėnų tapo šventinio laikotarpio traukos centru.

Direktorius pažymėjo, kad viena iš Žemaičių vyskupystės muziejaus edukavimo krypčių yra dailė. Čia, dailės studijoje, jau keletą metų dirbama su stiklu ir jo atliekomis, kuriami papuošalai, žaislai, dailės dirbiniai. Tai moksleivių mėgiama programa, kurioje dalyvauja vaikai iš vietinių ir regiono mokyklų. Taip pat ir Stiklo prakartėlės kūrimas buvo įgyvendintas edukacinio projekto, dalimi finansuoto Lietuvos kultūros tarybos, metu. Projekte dalyvavo Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos šeštokų grupė, vadovaujama dailės mokytojos ir auklėtojos Astos Kačinauskienės. Projekto vadovas muziejininkas-dailininkas Vygantas Paulauskas.

Varniuose įžiebiamos stiklo prakartėlės meninė išraiška nauja ir neįprasta. Stiklo prakartėlę sudaro dvidešimties stiklo kūbų siena, prie kurios pritvirtinti 8 kvadratinų metrų ploto stiklo reljefai, vaizduojantys užgimusį Kūdikėlį ir Šventąją Šeimyną. Tai keleto pastarųjų metų meninio edukacinio darbo sėkmė. Tai ir simbolinė dovana bei padėka visiems muziejaus bendradarbiams ir rėmėjams.

Šventinių atostogų metu Varnių Stiklo prakartėlę būtina pamatyti. Prie jos organizuotas grupes pasitiks šv. Mikalojus, kuris visam Kalėdų laikui yra apsigyvenęs Žemaičių vyskupystės muziejuje.