„Žibintai miesto gatvėse ilgiau švies jau nuo antradienio – jie turėtų būti įjungti tik pradėjus tempti, o išjungti – tik gerokai prašvitus. Jei matysime, kad to nepakanka, bendrovė „Gatvių apšvietimas“ yra pasiruošusi gatves apšviesti dar ilgiau“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak jo, imtis minėtų priemonių nuspręsta dėl oro sąlygų suprastėjus matomumui gatvėse bei reaguojant į skaudžių aukų pareikalavusias pastarojo meto eismo nelaimes.

„Tačiau norėčiau pažymėti, kad saugumas gatvėse priklauso ir nuo pačių eismo dalyvių atsakingumo. Todėl dar kartą raginu tiek pėsčiuosius, tiek vairuotojus būti atidžiais, dėmesingais ir drausmingais“, – sakė miesto meras.

Siekiant didinti eismo dalyvių saugumą šį rudenį, po daugiau nei penkerių metų pertraukos, buvo įjungti visi uostamiesčio gatvių žibintai. Iki tol šviesdavo tik kas antras.

Ateinančiais metais Klaipėdos miesto savivaldybė mažiausiai šešiose uostamiesčio pėsčiųjų perėjose ketina įrengti ir specialų kryptinį apšvietimą. Toks apšvietimas, užtikrinantis geresnį pėsčiųjų bei vairuotojų matomumą, šiuo metu jau įrengtas aštuoniose Klaipėdos pėsčiųjų perėjose.

Taip pat artimiausiu metu Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija ketina išsamiai išanalizuoti pavojingiausių pėsčiųjų perėjų Šilutės pl., Statybininkų pr., ir Kauno g. saugumo parametrus bei nuspręsti, kurias iš jų naikinti, o kuriose įrengti papildomas eismo saugos priemones.

Įvertinus situaciją, kitąmet miesto gatvėse ketinama įrengti ir daugiau greičio slopinimo kalnelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją