Štai keletas idėjų, kaip lemputėmis papuošti namus:

1. Šakos, puoštos girliandomis. Šventiniam namų interjero dekoravimui puikiai tinka įvairios medžių šakos, medeliai be lapų ar paprasčiausiai pagaliai. Juos galima dailiai papuošti apvyniojus lempučių girlianda ir pritvirtinus prie sienų ar lubose. Medis simbolizuoja gyvybę, energiją ir šilumą, todėl puošiant namus medžio atributika sukursite jaukią ir artimą gamtai atmosferą.

2. Dekoruota lempučių girlianda. Nors daugeliui lemputės gali atrodyti ir atgyvenusi namų dekoravimo priemonė, tačiau viską kas sena galima atnaujinti. Jeigu namuose turite nenaudojamų vienkartinių popierinių puodelių ar senų stalo teniso kamuoliukų, juos puikiai galima panaudoti pritvirtinus prie lempučių. Taip namuose sukursite jaukų apšvietimą, o sena girlianda taps nauja dekoracija jūsų namams.

3. Lemputės stikliniuose induose. Norint išvengti didelių išlaidų, dekoruoti galima ir nenaudojamus daiktus. Daugelio žmonių namuose galima rasti tuščių stiklinių butelių ar indelių, kurių vidų galima papuošti lempučių girliandomis. Tokią dekoraciją galima panaudoti ir interjero apšvietimui, sukuriant jaukią ir šiltą atmosferą. Stiklinius indus galima pastatyti ant stalo ar papuošti palanges, pakabinti ant sienos.

4. Originali ir ekologiška eglutė. Daugybė žmonių kasmet perka gyvas Kalėdų eglutes ir jas dekoruoja įvairiausiais žaisliukais. Tačiau vis populiarėjantis ekologiškas gyvenimo būdas skatina originaliau pažvelgti į klasikinį Kalėdų atributą. Sukurti eglutę galima ir iš lempučių girliandos, pritvirtinus prie sienos ir suformavus eglutės formos dekoraciją.

5. Lemputėmis papuoškite baldus. Girlianda – universali namų dekoravimo priemonė, todėl lemputėmis galima puošti praktiškai kiekvieną kambaryje esantį baldą: pritvirtintikite girliandą prie lovos kraštų, aplink židinį ir pan. Galima sugalvoti ir originalesnių būdų, pvz., girliandą pakabinti ant sienos panaudojant nuotraukas ir rėmus ar vonios kambaryje – viskas priklauso tik nuo jūsų fantazijos.

Specialistai primena, jeigu lempučių girlianda perdegė, nepamirškite ja tinkamai pasirūpinti. Girliandą kaip ir taupiąsias lemputes reikia atiduoti perdirbti.

Perdegusių taupiųjų lempučių surinkimu Lietuvoje rūpinasi VšĮ „Ekošviesa“, kurios punktus galima rasti 46 miestuose. Daugiau informacijos internetinėje svetainėje: www.eko-sviesa.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją